Cum sa...

#curatenie dupa Sarbatori #amenajare casa #curatenie #curatenie casa

Curatenie dupa sarbatori! 6 sfaturi utile de care sa tii cont

A inceput luna ianuarie. Din pacate, perioada sarbatorilor de iarna s-a incheiat si trebuie sa scapam de cele mai frumoase decoratiuni ale anului, dar si sa facem o curatenie temeinica. Iata sase sfaturi care te vor ajuta sa ai o casa complet curata si organizata, dupa sarbatori, intr-o singura zi.

 

1. Depozitarea ornamentelor specifice Craciunului si Revelionului

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa eliberezi locuinta. Incepe prin a depozita ornamentele in cutii pe care sa le pui apoi in locurile destinate lor. Arunca bradul, daca ai avut unul clasic, sau scoate ghiveciul in curte sau pe balcon, daca ai avut unul in ghiveci. In schimb, daca ai brad de plastic, strange-l frumoas si depoziteaza-l in cutia acestuia. Astfel vei impiedica praful sa se depuna pe acesta si va oscupa si mai putin spatiu in casa.

2. Aspira foarte bine intreaga locuinta

Urmatorul pas este sa aspiri foarte bine intreaga locuinta. Incepe cu livingul, unde, inevitabil, s-au scurs ace din brad, sclipici de pe globuri si confetii ramase de la Revelion. Continua apoi cu restul casei. Nu uita de baie si bucatarie. Si acestea trebuie aspirate foarte bine, nu doar restul camerelor.

3. Sterge praful

In final, sterge foarte bine praful de pe mobilier. Foloseste o solutie speciala preparata in casa sau cumparata din comert, in functie de preferinte.

4. Curata bucataria

Bucataria a fost intens utilizata in timpul sabatorilor. Pune toate vasele la locul lor si curata suportul de vase. Continua prin a curata aragazul, cuptorul si blatul de bucatarie, iar la urma, spala bine si chiuveta. 

5. Curata baia

La final, este momentul sa cureti si baia temeinic. Asigura-te ca dulapurile, chiuveta si cada stralucesc de curatenie. Nu uita sa cureti si oglinda cu o solutie de spalat geamuri.

6. Spala podelele

Ultimul pas, dupa ce ai terminat de curatat intreaga casa este sa speli podelele foarte bine. Foloseste substante speciale pentru poselele din parchet si substante speciale pentru podelele din baie si bucatarie.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea