Cum sa...

#sfaturi curatenie primavara #curatenie de primavara #curatenie dormitor #curatenie primavara #dormitor

Curatenie de primavara in dormitor. Cum sa faci camera sa para mai spatioasa

Dormitorul este camera in care trebuie sa ne simtim cel mai bine. Aici trebuie sa fim complet relaxati pentru a ne putea odihni suficient. Pentru ca tot se apropie primavara poti incepe o curatenie generala a camerei de odihna pentru a o face sa fie mai aerisita si mai primitoare.

Nimeni nu isi doreste un dormitor supraaglomerat, care sa-i ofere senzatia de sufocare. Dormitorul trebuie sa fie in permanenta curat, ordonat si aerisit. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa-ti transformi dormitorul intr-o oaza de relaxare.

1. Goleste sifonierul, noptierele, comoda si alte spatii de depozitare

Incepe printr-o curatenie generala in sifonier si restul spatiilor de depozitare din casa. Sorteaza toate hainele, lenjeria, cosmeticele si orice mai depozitezi in dormitor. Arunca tot ce este stricat, rupt, ce nu mai poate fi purtat. Imparte apoi, restul lucrurilor ramase in doua categorii. Cele pe care le porti si cele pe care nu le mai porti de ani de zile (fie ca nu iti mai vin bine, ca s-au demodat sau ca nu iti mai plac). Pe acestea din urma le poti dona celor care au nevoie si care le vor aprecia la adevarata lor valoare. Pe restul le poti aseza inapoi. Nu inainte de a sterge insa rafturile de praf. Vei observa cum sifonierul tau va deveni mai incapator, mai aerisit si vei putea gasi mai usor lucrurile de care ai nevoie.  

2. Goleste camera

Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este sa golesti camera de obietele decorative, cele care sunt la vedere si pe care se asaza praful. Muta-le intr-o alta camera pana termini curatenia.

Nu uita sa iei asternutul de pe pat si sa dai jos perdelele si draperiile.

3. Da praful jos de pe pereti

Urmatotul pas pe care trebuie sa-l faci este sa dai praful jos de pe pereti si de pe tavan. Foloseste o matura curata pentru a scutura peretii, apoi iesi din incapere si lasa praful sa se aseze.

4. Aspira foarte bine incaperea

Dupa 15-20 de minute poti aspira foarte bine incaperea, inclusiv salteaua de pat si fotoliile sau alte obiecte tapitate din incapere.

5. Spala geamurile si curata mobilierul

Spala apoi foarte bine geamurile. Incepe cu tamplaria, pe care trebuie sa o cureti cu apa si putin dero. Clateste-o apoi cu o carpa curata inmuiata in apa. Spala apoi geamurile cu solutii speciale.

Curata mobilierul cu spolutii adecvate, care sa nu-l atace. Ai grija sa nu ratezi niciun loc.

6. Aspira din nou

Dupa ce ai terminat de curatat mobilierul si ferestrele aspira din nou, foarte bine, intreaga incapre. Orice alte depuneri de praf de pe podea si saltea vor disaparea.

7. Spala podeaua

Spala apoi podeaua foarte bine. Daca este necesar o poti spala de doua-trei ori. Important este ca la final apa sa iasa curata.

8. Ultimele retusuri

Spala perdelele si draperiile si pune-le la loc. Pune un asternut curat pe pat.

La final, sterge obiectele decorative de praf si pune-le la locul lor. Poti folosi aceasta ocazie pentru a decide ce pastrezi si ce donezi/arunci. Nu uita! Dormitorul trebuie sa fie cat mai aerisit.

Sursa foto: pixabay.com   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului