Cum sa...

#grupuri sanitare #curatenie #rugina

Curatenia grupurilor sanitare - cum indepartezi depunerile de calcar si de rugina

Stim cu totii cat este de important sa mentinem o curatenie impecabila in grupurile sanitare, pentru a avea o viata sanatoasa. Grupurile sanitare sunt mediul perfect de dezvoltare a microbilor si a bacteriilor, motiv pentru care distrugerea acestora este primul gand pe care trebuie sa il avem atunci cand vorbim despre curatarea acestor spatii.

Curatarea si igienizarea grupurilor sanitare presupune indepartarea prafului si a altor substante existente pe suprafetele plane si nu numai, aerisirea spatiilor pentru a preveni inmultirea bacteriilor, dezinfectarea in mod regulat a intregului spatiu si a obiectelor sanitare existente si indepartarea depunerilor de piatra, calcar, rugina si alte depuneri. 

Desigur, fiecare spatiu al unei locuinte necesita utilizarea unor echipamente curatenie diferite, a unor detergenti profesionali diferiti si a unor actiuni diferite. In cele care urmeaza, vom enumera cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand doriti sa alegeti produsele potrivite pentru eliminarea depunerilor de calcar sau de rugina.

In primul rand, avand in vedere importanta mentinerii curateniei impecabile in spatiile sanitare, marii producatori si-au concentrat si mai mult atentia pe realizarea produselor dedicate, eficiente si cu rezultate dovedite. Asadar, termenul de detergenti sanitari nu trebuie sa fie strain pentru nimeni, deoarece, acesti detergenti sunt special conceputi pentru a asigura dezinfectia zilnica si periodica a grupurilor sanitare. Gasiti sub forma lichida, de pulbere sau de pasta, detergentii sanitari sunt folositi atat pentru a realiza curatenia de baza cat si pentru curatenia de intretinere. Insa, cum petele si depunerile din grupurile sanitare sunt diferite, pe piata din Romania se gasesc o sumedenie de produse speciale, dedicate suprafetei care se doreste a se curata. 

Cum indepartezi depunerile de calcar si de rugina

Depunerile de calcar

Vorbind despre grupurile sanitare, apa dura este des utilizata, motiv pentru care, in timp, se pot observa depunerile de calcar pe diverse spatii. De asemenea, depunerile de sapun sunt la fel, extrem de des intalnite. Aceste depuneri sunt destul de dificil de indepartat utilizand doar produsele clasice de curatenie. Astfel, pentru indepartarea acestor depuneri, se recomanda utilizarea unor detergenti profesionali pe baza de acizi. Acesti detergenti sunt ideali pentru curatarea vaselor de WC, a faiantei, a gresiei, a chiuvetelor, pisoarelor ceramice, etc

Depunerile de rugina

Avand in vedere ca in grupurile sanitare exista obiecte metalice iar umiditatea este la cote maxime, rugina nu va intarzia sa apara, in special daca sistemul de ventilatie sau de aerisire nu este bine pus la punct. In acest caz, utilizarea unor decapanti cu acid fosforic activ va poate ajuta sa eliminati si cea mai mica urma de rugina. De asemenea, rugina se mai poate indeparta si prin metode mai simple, traditionale. Bicarbonatul de sodiu este un produs model in acest caz, datorita proprietatilor abrazive dovedite. Un alt produs „la indemana oricui” este otetul alb. Datorita faptului ca este o substanta acida, otetul alb s-a dovedit a fii extrem de eficient pentru indepartarea ruginei. De asemenea, un alt produs util pentru distrugerea depunerilor de rugina este cartoful. Acesta, in combinatie cu bicarbonatul de sodiu, lamaie, sare si otet, poate elimina cu succes rugina. Tot ce trebuie sa faceti este sa razuiti cartoful, sa il amestecati cu ingredientele mai sus mentionate, iar cu pasta obtinuta sa frecati suprafata afectata de rugina.

 FOTO: servexpert.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea