Cum sa...

#curatenie casa #aspirator #mop #curatenie bucatarie #curatenie dupa Sarbatori

Curatenia dupa sarbatori: 3 sfaturi pentru o casa curata la inceput de an

Gata cu frenezia sarbatorilor de iarna! Ai depasit momentul decorarii locuintei, al gatitului nesfarsit si al primirii musafirilor de Craciun sau de Revelion. S-a reinstalat linistea in casa ta, ceea ce nu poate decat sa te bucure. Dar ce faci cu ornamentele deja deranjate de la locul lor, cu vesela nespalata si cu deranjul de care n-ai avut chef sa te ocupi intre zilele de sarbatoare?

 
Curatenia de dupa sarbatori nu este un eveniment asteptat cu nerabdare, insa ramane o necesitate. Ca sa scapi rapid de aceasta sarcina importanta si sa te bucuri in timp-record de o casa curata la inceput de an, este esential sa te concentrezi pe aspectele esentiale. Sfaturile de mai jos iti vor fi, cu siguranta, de folos!

1. Debarasarea bucatariei

Prioritatea in curatenia de dupa sarbatori sunt intotdeauna resturile de mancare din bucatarie. Cel mai probabil, au mai ramas aperitive neconsumate, multe prajituri si cozonac, pe care trebuie sa le sortezi si sa vezi ce poti pastra si ce nu.

Arunca salatele cu maioneza si alte preparate intens perisabile, sigur s-au alterat pana acum. Prajiturile mai vechi de doua zile sunt periculoase pentru consum, daca au in compozitie crema. Alte resturi alimentare pe care le consideri inca bune de mancat pot fi integrate in retete istete.

Acum ca ai eliberat frigiderul si camara, iti este mult mai usor sa stergi cu o carpa umeda suprafetele si sa te bucuri rapid de ordine si spatiu liber in bucatarie.

 
2. Impachetarea ornamentelor


Oricat de mult le-ai lasa sa stea la vedere dupa Revelion, ornamentele tale de Craciun nu se vor impacheta singure. Asadar, ia masuri chiar acum si strange-le la un loc. Ia fiecare accesoriu si decoratiune de iarna si decide ce merita sa pastrezi pana la anul. Pune in pungi separate globurile ciobite si alte obiecte de decor sparte sau uzate, cu siguranta nu le mai folosi cu placere pe viitor.

Pune in cutii doar acele ornamente pe care vrei sa le refolosesti, pe care sa le depozitezi apoi in debara sau garaj, si elibereaza casa de restul accesoriilor care o aglomereaza inutil.

3. Ultimele detalii
 
Al treilea pas este sa te ocupi de sarcinile de baza: aspiratul, stersul prafului si folosirea mopului. Deschide larg geamurile, bucura-te de spatiul eliberat deja si ocupa-te de ultimele detalii. Casa ta va straluci din nou, iar tu te vei putea relaxa rapid la inceput de an.

Sursa foto: domesticcleaningtips.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea