Cum sa...

# treburi casa # curatenie toamna #curatenie #curatenie casa

Curatenia de toamna: treburi importante pe care trebuie sa le faci in casa

Odata cu debutul sezonului rece, este important sa iti pregatesti si locuinta pentru o lunga perioada de hibernare.

Iarna, iti petreci cea mai mare parte din timp acasa, la caldura, asa ca este foarte important sa faci o curatenie generala, inainte de sosire frigului. Iata ce treburi casnice trebuie sa faci in fiecare toamna:

Dezgheta frigiderul

Pentru ca toamna trebuie sa iti faci rezerve de legume si fructe, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti dezgheti congelatorul si sa arunci tot ce nu ai folosit pana acum. Curata bine congelatorul cu apa si cu otet, apoi lasa-l sa se usuce si pregateste pungile cu noile conserve pentru iarna.

Organizeaza dulapurile din bucatarie

Toamna este momentul perfect pentru un nou stoc de conserve de baza: paste fainoase, rosii tocate, fasole sau linte. Toate acestea trebuie sa se regaseasca in camara ta. Cu siguranta ti-au ramas foarte multe lucruri de anul trecut prin dulapuri, asa ca este momentul sa renunti la produsele vechi si sa faci loc altora. Organizeaza bine dulapurile si arunca tot ce nu ai folosit in ultimele sase luni. Fara exceptii.

Sterge geamurile

Inauntru, cat si afara! Cu siguranta nu iti vei dori sa mai stergi geamuri cand afara va fi foarte frig. In plus, ziua va fi mai scurta si timpul pe care il petreci la munca este destul de lung ca sa mai ajungi acasa pe lumina.

Du la curatorie hainele de iarna

Nu astepta sa vina frigul! Cel mai bun moment pentru curatarea hainelor de iarna este toamna. In plus, in acest anotimp, nu se inghesuie nici foarte multa lume la curatorie. Fii cu un pas inaintea tuturor si rezolva treburile din timp.

Curata in profunzile covoarele si canapelele

Toamna este necesar sa faci o curatenie generala in locuinta si sa cureti in profunzile covoarele si canapelele. Chiar daca aspiri saptamanal, praful ramane in textile. Asadar, inainte de debutul sezonului rece, du la spalat toate covoarele pe care le ai in casa.
Curatarea profunda este cea mai usoara cale de a face ca camerele sa para mai mari si mai curate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea