Cum sa...

# curatenie final de an #curatenie

Curatenia de sfarsit an: lucruri de care trebuie sa scapi definitiv din casa ta

Multe persoane profita de sfarsitul de an pentru a face o curatenie in profunzime in casa, pentru a scapa de toata murdaria acumulata care nu se observa cu ochiul liber, iar acesta  este un mod de a incepe un nou ciclu cu dreptul, cu un vibe reinnoit si cu o casa frumoasa.

 

Exista insa lucruri pe care avem tendinta de a le pastra si care pot dura ani de zile furand spatiu, inutile, invechite sau pe care pur si simplu nu le mai vrem sau de care nu mai avem nevoie, motiv pentru care astazi vom vorbi despre curatenia de sfarsit de an si despre lucrurile carora trebuie sa le spui "la revedere" pentru totdeauna.

Haine

Este un pacat pe care il comitem cu totii, pastram haine vechi, haine care nu mai sunt bune sau pur si simplu nu ni se potrivesc sau nu ne plac, dar le-am pastrat ani de zile. Scapa de tot ceea ce nu mai porti, poti sa le dai, sa le vinzi sau chiar sa le donezi.

Alimente

Mancarea din frigider care miroase si arata urat o aruncam rapid din frigider, insa, de multe ori, in congelator sau in dulapuri tinem alimente pentru mai mult timp, fara sa ne dam seama ca ocupa spatiu si acumuleaza microorganisme daunatoare, putrezind. Aruncati tot ceea ce este depasit, folositi ceea ce puteti si dati ceea ce nu doriti, dar este inca in stare buna.

Documente

Bineinteles ca este foarte important sa pastrezi garantiile lucrurilor scumpe si noi, dar daca pastrezi chiar si bonurile de la magazine nu este in regula. Ccoate din toate sertarele, gentile si colturile tale toate acele facturi, bilete si chitante de care nu mai ai nevoie, vei fi surprins de cantitatea de hartii pe care o vei gasi.

Medicamente

Daca aveti cateva din fiecare produs de ani de zile, este timpul sa faceti o inspectie amanuntita pentru a vedea ce functioneaza si ce nu. Medicamentele expirate pot fi foarte periculoase.

Renumitul medic nutritionist a creat un soi de „strategie culinara de sarbatori”, pe care a publicat-o pe Facebook, in care a explica cum ar trebui procedat in cazul in care iti propui sa degusti din toate bunatatile, dar fara a te alege cu o indigestie. Iata ce a spus si despre slanina de porc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului