Cum sa...

#sfaturi curatenie primavara #curatenie primavara #primavara

Curatenia de primavara! 6 trucuri de care sa tii cont

Primavara este momentul in care trebuie sa iti cureti in profunzime casa si sa ii oferi un aer proaspat. Iata cateva trucuri de care trebuie sa tii cont daca vrei sa ai o casa luminoasa si parfumata.

1. Inainte de a te apuca de curatenia propriu-zisa pune fiecare obiect la locul lui, arunca produsele expirate si depoziteaza decoratiunile specifice sezonului rece (patura de lana, perne inblanite etc.) in dulap.

2. Nu curata intreaga casa in acelasi timp. Altfel risti sa cari mizeria dintr-un loc in altul. Incepe cu livingul apoi dormitorul si la urma curata bucataria, holul si in final baia.

3. Pentru a economisi timp, incearca sa faci mai multe lucruri odata. Pune perdelele la spalat in timp ce aspiri si/sau stergi praful.

4. Foloseste produse de curatenie adecvate. Curatenia va fi o joaca de copii atunci cand alegi produsele adecvate nevoilor tale. In acest fel petele vor disparea rapid si nu vei fi nevita sa pierzi mult timp frecand suprafetele murdare.

5. Aspira bine incaperea si apoi sterge praful. Daca faci invers, vei fi nevoit sa stergi din nou praful dupa utilizarea aspiratorului. La final spala pe jos. In acest fel vei observa ca praful nu se va mai depune atat de repede.

6. Spala pilota si pernele. Chiar daca spalarea lenjeriei este un obicei saptamanal, multe persoana neglijeaza igiena pernelor si a pilotei. Acestea trebuie spalate de doua ori pe an deoarece ele ajung sa isi dubleze greutatea, in timp, din cauza acarienilor si a dejectiilor acestora.

Sursa foto: zhannascleaning.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului