Cum sa...

# obiceiuri curatenie #curatenie #curatenie casa

Curatenia casei - obiceiuri la care trebuie sa renunti!

Imgineaza-ti doar cate lucruri placute pentru tine si familia ta ai putea face in timpul pe care altfel il aloci facand curatenie in casa. Renunta incepand de acum la cateva obieceiuri pe care le ai si in casa ta curatenia se va mentine mai mult timp, iar tu te poti bucura de mai multe momente frumoase impreuna cu cei dragi.

Nu usuci prosoapele si draperia de dus

Inchide draperiile de la dus de fiecare data cand iesi din baie si pune prosoapele folosite la uscat. In acest fel vei evita acumularea de mucegai in baie, iar prosoapele nu vor trebui spalate dupa fiecare utilizare. Draperiile se vor usca rapid, iar prosoapele vor mai putea fi folosite de cateva ori, daca scapi de acest obicei.

Folosesti prea mult detergent

Este gresit sa crezi ca daca adaugi mai mult detergent cand speli sau cand faci curat, acesta va actiona mai repede si mai bine. Din contra, acest lucru poate face mai mult rau, decat bine. Cand produsele de curatenie nu sunt indepartate complet prin clatire, rezidurile devin ca un magnet pentru murdarie. Foloseste de fiecare data doar cantitatea de detergent recomandata, pentru ca in felul acesta economisesti timp si bani.

Faci curatenie cu instrumente murdare

Nu te astepta sa ramana curat in urma, cand folosesti instrumente sau aparatura care nu au fost curatate inainte. Daca in masina de spalat exista un miros neplacut din cauza rezidurilor de detergent ramase, care au dus la aparitia bacteriilor, atunci si hainele tale vor mirosi urat dupa spalare. In cazul aspiratoarelor, daca sacul sau filtrul nu au fost curatate, nu vei reusi sa scoti praful din covoare prea usor. Un mop murdar nu va face altceva decat sa imprastie microbii in toata casa. Asadar, curata toate aceste obiecte inainte de a le folosi, pentru ca doar asa vei putea face cu adevarat curatenie.

Lasi vase murdare in chiuveta

Atunci cand lasi vase murdare in chiuveta pentru mult timp, permiti bacteriilor sa se dezvolte si gandacilor sa gaseasca un loc din care isi pot procura hrana. Pentru a mentine curatenia in casa, pune vasele murdare direct in masina de spalat sau spala-le imediat dupa ce au fost folosite.

Porti incaltarile de afara si in casa

Ai nevoie doar de cateva secunde pentru a-ti scoate incaltarile cu care vii de afara, atunci cand intri in casa. Cand renunti la obiceiul de a umbla incaltat cu incaltarile de afara, prin toata casa, iti va fi mai usor, atat sa dai cu aspiratorul, dar vei tine la distanta si microbii care altfel ajung in locurile in care stai, dormi sau mananci. Pune incaltarile in dulap sau lasa-le la locul de langa usa de la intrare si in acest fel vei mentine mai usor curatenia in casa.

Nu faci patul

Chiar daca in dormitor este ordine si toate lucrurile sunt la locul lor, atunci cand nu faci patul dimineata, in camera va parea un haos de nedescris. Cand patul este facut, tot dormitorul pare bine organizat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea