Cum sa...

#produse curatenie casa #curatearea casei

Curatenia casei mai simpla in 4 pasi

Conform unui studiu facut anul trecut se pare ca 35% dintre romani fac curatenie in toata casa o data pe saptamana. Alti 32% sustin ca mentin constant curatenia. Hm... se pare ca suntem un popor tare curatel. Mai mult decat atat, in Romania s-a votat si topul celor mai curate orase: Brasov, Oradea si Sfantu Gheorghe.

S-au facut niste calcule din care rezulta ca 1 din 3 romani aloca lunar pana in 200 lei pentru achizitia de detergent de rufe automat, balsam si detergent de vase – produse de curatenie care nu lipsesc din aproape nicio gospodarie.

Insa, stim sa si facem curatenie intr-un mod eficient? Da, daca urmam acesti pasi:

1. Debarasare

Dezordinea si lucrurile de care nu avem in realitate nevoie au un impact foarte puternic asupra starii noastre de spirit. Studii ale cercetatorilor din California arata o evidenta legatura intre dezordine si cresterea nivelului de cortizol, denumit si hormonul stresului. Si tu tii in casa lucruri despre care iti spui ca "poate iti vor trebui candva"? Sa fim sinceri: nu le vei folosi niciodata! Recomandarea expertilor este sa ne debarasam de acele obiecte. Cu alte cuvinte: arunca, arunca, arunca!

2. Organizare

Dupa ce am trecut de prima etapa si am scapat de lucrurile care nu ne folosesc, urmatorul pas este organizarea celor care raman. Cel mai simplu ar fi sa le impartim in doua categorii: de pastrat si de donat.

Daca vei dona anumite lucruri, nu doar ca vei avea mai mult spatiu in casa, dar, mai ales, vei face o bucurie cuiva. Poate ca tii in casa o bluza pe care nu ai mai imbracat-o de ani de zile. De ce sa nu o dai cuiva care o va aprecia mult mai mult?

Obiectele pe care le pastrezi este bine sa le depozitezi pe categorii. Asta inseamna cat mai multe cutii! Indicat ar fi ca acestea sa fie transparente, sa poti vedea mai usor ce ai pus in ele.

3. Curatare

Acum ca lucrurile sunt frumos aranjate, vine momentul mult asteptat – curatenia. De departe, cel mai important lucru in aceasta etapa este sa avem produse de curatare eficiente. Diferenta se va simti in rezultatul final, precum si in timpul economisit. In zonele unde stii ca exista pete dificile (de exemplu baie si bucatarie), e bine sa dai cu solutii dinainte. Astfel, in timp ce tu te ocupi de alte camere, acestea vor actiona, iar cand vei ajunge acolo vei depune mult mai putin efort pentru a le indeparta.

Asigura-te ca ai la indemana un produs bun pentru curatarea obiectelor sanitare. Ai nevoie de o solutie care sa indeparteze calcarul eficient, dar si sa igienizeze, precum solutia de curatat bai Asevi care indeparteaza petele si reda stralucirea.

In bucatarie, cele mai dificile pete sunt cele de grasime. Cu o solutie obisnuita, poti freca obiectele ore intregi si rezultatul sa nu fie unul multumitor. Asa ca alege un degresant puternic, care sa redea viata aragazului, oalelor si cratitelor despre care credeai ca nu mai au nicio sansa. Degresantul Asevi e un produs minunat pentru casa – scoate petele de grasime atat de pe obiectele din bucatarie, cat si de pe haine, jaluzele sau gratare.

4. Igienizare

Dupa ce ai curatat suprafetele de praf si pete, e timpul sa te ocupi si de iginizarea acestora, respectiv indepartarea germenilor si bacteriilor. Cel mai important este sa faci o igienizare completa a pardoselilor, fiind suprafete de trafic folosite zilnic. Utilizeaza un produs cu PH neutru, precum aceasta solutie de curatat pardoseli care curata in profunzime lasand suprafetele stralucitoare mai mult timp. Pardoselile – fie ca vorbim de parchet, podea lemn, ceramica, gresie, granit sau marmura - vor straluci de curatenie, iar parfumul proaspat va rezista mult timp.

Acum ca strategia e pusa la punct, tot ce iti ramane de facut e sa te inarmezi cu rabdare, produse eficiente si multa voie buna. Nu uita muzica ta preferata si pasii de dans. Curatenia poate fi si distractiva!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului