Cum sa...

#cuptor microunde #amenajare bucatarie #cuptor cu microunde #microunde

Cuptorul cu microunde, solutii pentru a-l avea aproape fara a te deranja

Cuptorul cu microunde a ajuns sa faca parte din orice bucatarie in ultimii ani. Utilitatea lui este bine definita, numai ca ocupa ceva spatiu iar gospodinele au multe batai de cap din cauza aceasta.

Indiferent de model, cuptorul cu microunde nu poate fi asemnea unui laptop sau a unei plasme tv, adica subtire, asa ca de multe ori ti-a trecut prin cap sa renunti la el din cauza faptului ca niciodata parca nu ii gasesti locul. Dar nu trebuie sa renunti la el si poate fi in continuare un aliat bun in bucatarie.

Iata cateva idei pentru a pune cuptotul cu microunde, fara sa te incomodeze:

1. Deasupra frigiderului

Este un loc ideal pentru a pune un cuptor cu microunde. In cazul in care frigiderul este incorporat intr-un mobilier, iar spatiu de deasupra este liber, atunci poate fi destinat cuptorului.

Poate fi o solutie foarte buna pentru persoanele mai inalte, care nu ar avea niciun obstacol in a folosi cuptorul. Acesta poate sta deasupra frigiderului si daca nu este incorporat in mobilier si daca nu este foarte inalt.

2. Intr-un corp de mobila, deasupra blatului

Un cuptor cu microunde este destul de des utilizat, astfel ca trebuie sa fie la indemana, situat intr-un loc la care accesul sa se faca foarte usor.

Un astfel de loc poate fi intr-un corp de mobila, de deasupra blatului de lucru. Astfel, cuptorul nu va mai ocupa deloc spatiu si nu va mai fi la vedere.

3. Sub blatul de lucru

Daca bucataria nu este dotata cu corpuri suspendate, atunci cuptorul poate fi depoozitat si intr-un corp de mobilier de sub blatul de lucru. Nu va fi deloc la vedere, accesul la el se va face foarte usor de catre oricine si nu va ocupa nici spatiu.

Unele bucatarii, mai mari si mai spatioase, sunt dotate cu mobilier gen insula. Intr-un astfel de loc, ciptorul amplasat intr-un dulap special construit pentru el reprezinta cea mai buna solutie. Sigur, el poate fi asezat si pe unul dintre rafturile insulei.

4. Cuptorul din sertar

Poate ca nu te-ai gandit niciodata la o astfel de varainta, dar este practica. In primul rand, dispare de pe blatul de lucru. In al doilea rand este extrem de usor de manevrat si poate fi la indemana oricui. Dar trebuie sa fie un cuptor care sa se plieze pe acest spatiu. Sau sa construiesti un sertar, daca si spatiu iti permite, pe masura cuptorului.

5. Ascuns in perete

Daca frigiderul este prea inalt, daca sertarele mobilei sunt ocupate, daca niciun alt spatiu nu poate fi folosit, nu dispera. Poti pune cuptorul cu microunde.... in perete! Da, in perete! Cum?

Daca ai o bucatarie spatioasa, atunci poti pune cuptorul cu microunde langa cel electric.

6. Pe un raft

Cuptorul cu microunde poate fi pus si pe un raft sau pe o policioara, daca este facuta in asa fel incat sa suporte greutatea.

Este util in special pentru cei care vor sa-l aiba la indemana, la vedere, dar si care nu vor sa se "loveasca"de el prin bucatarie.

Evident, ideal ar fi ca indiferent de locul in care decizi sa-ti asezi cuptorul cu microunde, acesta sa fie aproape de o priza. De aceea e bine sa te gandesti inainte de a comanda bucataria unde sa-ti pui electrocasnicele sau sa iei in calcul variante de a pune mai multe prize in bucatarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea