Cum sa...

#corvoada #spalare vase #bucatarie

Cum spalam vesela - tips & tricks

 

Pentru multi dintre noi, spalatul vaselor este o activitate plictisitoare. Chiar daca ti-ai cumparat o masina ca sa te scape de aceasta sarcina, tot trebuie sa te ocupi de obiectele mai dificile: pahare fine, oale si tigai care nu pot fi spalate acolo. Daca esti din categoria celor care considera spalatul vaselor o corvoada, iata cateva sfaturi utile pentru a face acest lucru mai usor.

Foloseste manusi

Manusile protejeaza impotriva detergentilor si a degresantilor folositi si impiedica uleiurile naturale ale mainilor tale sa se indeparteze. De asemenea, iti protejeaza mainile de apa fierbinte si a posibilelor leziuni. Daca nu suporti mirosul manusii de cauciuc, presara niste bicarbonat de sodiu in interior si-l vei neutraliza.

Achizitioneaza un suport pentru vase

Cauta un scurgator vase pe concris.ro, si cumpara-ti, unul la pret accesibil. Iti recomandam unul mare, frumos, pentru a evita spargerea sau distrugerea veselei. Plus ca vei avea loc sa-ti lasi vasele sa se usuce in mod corespunzator, fara a-ti aglomera tot blatul.

Sterge resturile alimentare de pe farfurii

Este unul dintre sfaturile pe care nu ar trebui sa le ignorati. S-ar putea sa para greu de crezut, dar, mancarea care sta pe un vas 12 ore va fi data foarte greu jos de acolo.

Foloseste ap a fierbinte

Cu cat apa este mai fierbinte, cu atat mai bine. Caldura desprinde alimentele mai usor de pe suprafete, descompune grasimile si ajuta la uscarea paharelor si tacamurilor fara pete sau dungi.

Inmoaie vasele

Depunerile de alimente cu adevarat greu de inlaturat se curata mai usor daca umpli vasele cu apa, pui putin detergent special si le lasi asa peste noapte. Dimineata, vei putea sterge cu usurinta aproape totul. Foloseste, la nevoie, bicarbonat de sodiu in timp ce cureti, pentru o abraziune usoara.

Spala vasele in ord inea corecta

Spala vasele de la cel mai putin gras la cel mai gras, intr-o ordine care, de obicei, arata astfel: sticlaria si orice vas de baut, tacamurile, farfuriile si bolurile. Finalizeaza cu recipientele de mancaruri grase si, in cele din urma, oale, tavi si tigai. Daca spalati intr-un vas, si nu la chiuveta, schimbati regulat apa, pe masura ce aceasta devine grasa si murdara.

Daca ai doua chiuvete:

Umple o chiuveta cu apa fierbinte si cateva picaturi de lichid pentru vase si pe cealalta cu apa rece si 1/2 cana de otet. Acesta va actiona ca un agent de clatire si va ajuta la evitarea petelor si a dungilor din sticlarie. Pur si simplu, spala fiecare vas in chiuveta cu apa fierbinte si apoi scufunda-l in chiuveta cu apa rece pentru a clati. Asaza-le apoi in suportul de vase pentru uscare.

Daca ai o chiuveta:

Pregateste, intr-o sticla de pulverizare, o solutie dintr-o lingura de lichid pentru vase si apa. Imbiba toate obiectele intr-un castron umplut cu apa fierbinte si lichid de vase. Pulverizeaza, apoi, fiecare vas cu solutia preparata si apoi pune-l, cu grija, in chiuveta. Lasa sa actioneze cateva minute. In acest fel, murdaria si grasimile se vor descompune, iar tu vei economisi timpul de frecare. Spala, apoi, cu buretele fiecare recipient, si clateste cu un jet lent de apa. In cele din urma, pune vasele pe suportul lor pentru a se usca.

In cazul in care nu esti dintre cei care considera spalatul vaselor o rutina care-i ajuta sa se rupa din gandurile lor agitate, ia in calcul sfaturile de mai sus si vei trece peste aceasta activitate casnica mai usor.

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zcasq

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare