Cum sa...

#masina spalat vase #masina de spalat #masina de spalat vase

Cum se foloseste o masina de spalat vase

Masinile de spalat vase sunt de nepretuit atunci cand vine vorba de curatarea vaselor si a oalelor de gatit cu cat mai putin efort. 

 

Utilizati acest ghid pentru a afla cum sa incarcati si sa utilizati corect o masina de spalat vase, cum sa alegeti detergentul potrivit si sa-l incarcati in masina de spalat vase si ce program sa alegeti pentru a asigura o performanta optima:

1. Incarcati rafturile de sus si de jos ale masinii de spalat vase

Asigurati-va ca veti obtine vase curate de fiecare data, eliminand resturile de mancare de pe farfurii inainte de a incarca si distantand uniform vasele cu partea murdara inclinata in jos spre jeturile de apa. Nu suprapuneti vasele, deoarece acest lucru impiedica jeturile de apa sa ajunga in interior pentru o curatare minutioasa. 

In raftul superior ar trebui puse mereu bolurile, cani, pahare si sticlele, in timp ce in partea de jos a masinii de spalat vase se recomanda amplasarea ustensilelor mari de bucatarie, asa cum sunt platourile, vasele pentru cuptor si in general vasele foarte murdare.

Amplasarea tigailor si oalelor ar trebui realizata in partile laterale ale masinii de spalat vase.

Adaugati ustensilele in cosul de ustensile al masinii de spalat vase, asigurandu-va ca indreptati in jos obiectele ascutite, cum ar fi cutitele, pentru a evita ranirea.

Inainte de a inchide usa masinii de spalat vase, asigurati-va ca nu exista nimic care sa blocheze bratele de spalare.

2. Incarcati detergentul pentru masina de spalat vase

Desi poate varia in functie de model, majoritatea dozatoarelor de detergent se afla in partea inferioara a usii masinii de spalat vase. Pentru a incarca corect detergentul in masina de spalat vase urmati urmatoarele sfaturi:

Adaugati agent de clatire in dozatorul de agent de clatire pana la linia care indica nivelul optim.

Daca masina dvs. de spalat vase nu are un distribuitor de agent de clatire, puteti utiliza tablete sau pachete de detergent care includ deja agent de clatire.

Inchideti capacul si apasati ferm pana cand se aude un clic. 

Utilizarea detergentului corect este importanta pentru performanta masinii dvs. de spalat vase. Folositi numai detergent care este special formulat pentru masinile de spalat vase automate. Exista diferite tipuri de detergenti din care puteti alege, inclusiv lichid, pudra, geluri, tablete si pachete. 

Daca utilizati lichide, pudre sau geluri, umpleti dozatorul pana la linia de umplere pe care o au majoritatea modelelor.

3. Selectati un program de spalare

Majoritatea masinilor de spalat vase vin cu cel putin trei programe diferite: Rapid, Normal si Curatare Intensiva. Pentru a va seta ciclul, utilizati butoanele care sunt de obicei situate in partea de sus.

Rapid

Acest ciclu utilizeaza de obicei mai multa apa, energie si o temperatura mai ridicata pentru rezultate rapide. Utilizati acest ciclu atunci cand aveti vase nu foarte murdare de care aveti nevoie cat mai rapid.

Normal

Cel mai des folosit program al masinii de spalat vase, curata mizeria de zi cu zi fara a utiliza apa suplimentara. Utilizati acest ciclu pentru incarcaturile de zi cu zi care nu sunt foarte murdare.

Curatare intensiva

Pentru incarcaturi care includ oale si tigai sau alte articole foarte murdare, program de curatare intensiva va folosi, de obicei, mai multa apa si temperaturi mai ridicate pentru a va curata temeinic vasele de gatit.

Pentru o performanta optima, temperatura apei ar trebui sa fie, de regula, cat mai ridicata. Este posibil ca apa prea rece sa nu va curete vasele, iar daca apa este prea fierbinte, anumite pete pot fi mai greu de indepartat din vase si oale. Cu toate acestea, masinile de spalat vase moderne sunt dotate cu functii si tehnologii menite sa stabileasca in mod automat cele mai bune conditii pentru spalarea optima a vaselor. De aceea ar trebui sa aveti in vedere oferta de pe Demax.ro.

4. Porniti masina de spalat vase

Verificati de doua ori ca nu exista nimic care sa blocheze bratele de spalare inainte de a inchide usa masinii de spalat vase si de a apasa Start. In general, o incarcare normala va avea nevoie de 2,5 ore pentru a fi curatata, desi majoritatea modelelor iti indica in mod clar timpul necesar pentru finalizarea ciclului de spalare. 

Puneti in practica aceste sfaturi simple si sigur nu veti intampina probleme in ceea ce priveste utilizarea masinii de spalat vase.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare