Cum sa...

# scoatere pete covor #covor #pete covor

Cum scoti petele de pe covor fara sa il duci la curatatorie

Cafea, pete de mancare sau pix? O multime de lucruri pot pata covorul din living ori pe cel din dormitory, iar spalatul intregului covor presupune un efort urias, dar si costuri pe masura.

Exista insa cateva variante de curatare a covorului "la fata locului", fara sa fii nevoita sa intorci casa pe dos.

Intr-o sticla cu pulverizator pune cam o ceasca de apa calda, o lingura de bicarbonat, trei linguri de otet si 2-3 picaturi de detergent lichid, agita bine sa se dizolve bicarbonatul si detergentul, apoi spreiaza pe pata si lasa sa actioneze timp de 15 minute. Cu o carpa inmuiata in apa freaca apoi pata si lasa se de usuce.

Exista insa si variante pentru fiecare tip de pata de pe covor. Spre exemplu, una de vin rosu o poti curata daca torni putin sifon pe pata iar apoi freci cu o carpa inmuiata in apa cu putin detergent linchid. Mai poti amesteca parti egale de detergent lichid cu apa oxigenata si sa aplici pe pata.

Pana si guma de mestecat poate fi scoasa daca s-a prins in tesatura covorului. Pune pe locul murdar cateva cuburi de gheta si lasa-le cam 10 minute, apoi freaca locul cu o periuta sau cu o carpa umeda.

Pe pata de grasime proaspata presara mai intai sare, iar dupa 5-10 minute indeparteaz-o cu o carpa si aplica doua linguri de alcool alb pe care lasa-l 15-20 de minute. Sterge si apoi spala cu apa calda si detergent lichid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului