Cum sa...

#schimbare baterie #baterie chiuveta #baterie

Cum schimbi bateria chiuvetei la bucatarie?

Fie ca esti nevoit sa inlocuiesti bateria de la bucatarie din pricina deteriorarii celei vechi, fie renovezi si ai nevoie de o baterie nou nouta, este important sa ai in vedere anumite aspecte cand faci alegerea si sa stii care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a face schimbarea pe cont propriu, fara sa mai apelezi la serviciile unui instalator.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca exista pe piata o varietate de modele de baterii. Drept urmare, ai posibilitatea de a alege o baterie pentru bucatarie care sa se potriveasca perfect in decorul casei tale.

Cum stii ca trebuie sa schimbi bateria la chiuveta?

De obicei, cand un obiect din casa trebuie schimbat, acesta da semne. In cazul bateriilor, semnele sunt intotdeauna clare si nu ar trebui sa ai prea multe cunostinte de specialitate ca sa iti dai seama ca e timpul de o schimbare.

Iata semnele care iti indica ca trebuie sa schimbi bateria de la chiuveta:

  • Apa picura chiar daca ai inchis de tot robinetul.
  • Exista scurgeri la orificiul chiuvetei.
  • In timpul functionarii se aude un zgomot mai intens, semn ca anumite parti componente ale bateriei sunt defecte.
  • Bateria veche este deteriorata.

Cum schimbi bateria chiuvetei din bucatarie?

Cand vrei sa schimbi bateria din bucatarie, in primul rand, trebuie sa te asiguri ca ai suficient spatiu pentru manevre sub chiuveta. Apoi, totul se ia pas cu pas:

  1. Inchide alimentarea cu apa.
  2. Asaza o galeata sub sifon pentru a evita scurgerea apei direct pe mobilier sau pardoseala.
  3. Demonteaza sifonul si goleste apa ramasa in galeata. De preferat, intreg.
  4. Desfa furtunurile de racord ale bateriei de la robinetii coltar. Daca acestia se desfac greu, e semn ca trebuie inlocuiti. Desurubeaza vechea baterie bucatarie.
  5. Insurubeaza noii robineti coltar in perete. Inainte de a face acest lucru, foloseste canepa si pasta de etansare pentru a-i etansa. Sau opteaza pentru robineti cu garnitura de etansare.
  6. Insurubeaza cele doua furtunuri de racord la noua baterie. Apoi introdu bateria in orificiul de la chiuveta.
  7. Fixeaza bateria in functie de indicatiile oferite de producator. Acest pas poate fi diferit, in functie de tipul sistemului de prindere.
  8. Conecteaza furtunurile de racord cu robinetii coltar, apoi insurubeaza-le manual pentru inceput, dupa care foloseste-te de o cheie fixa pentru a le strange mai bine.
  9. Monteaza inapoi sifonul.
  10. Deschide alimentarea cu apa si bucura-te de noua ta baterie pentru bucatarie!

Ce baterii pentru chiuveta sa alegi?

Cand trebuie sa alegi o noua baterie pentru bucatarie, ai nenumarate optiuni. Sunt disponibile pe piata o multime de modele, de la producatori diferiti si la preturi pentru toate buzunarele.

Astfel, poti lua in considerare atunci cand alegi bateria aspecte precum bugetul pe care il ai disponibil, calitatea materialului de fabricatie, tipul de montaj, designul, stilul in care ai amenajat bucataria sau functiile pe care le are (tija extensibila, senzor, etc.).

In prezent, sunt la cautare bateriile cu tija extensibila. Acestea permit curatarea mai usoara a veselei de mari dimensiuni, cum ar fi tavile de cuptor, inclusiv a chiuvetei,  si asigura un confort mai mare in timpul utilizarii.

Insa, orice tip de baterie bucatarie ai alege, nu uita sa tii cont de materialul din care este fabricata. Acesta indica rezistenta in timp si la uzura a bateriei. Cu cat este de o calitate mai buna, cu atat durata de viata e mai mare, mentinandu-se in stare perfecta de functionare.

De asemenea, modelul tijei ar trebui ales dupa stilul in care este amenajata bucataria. Daca, spre exemplu, ai amenajat bucataria in stil industrial, atunci ar trebuie sa optezi pentru o baterie de culoare neagra, in finisaj mat.

FOTO: jollycluj.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului