Cum sa...

#plosnite #plosnite de pat #plosnite de saltea

Cum scapi rapid de invazia plosnitelor de pat

Plosnitele de pat sunt unii dintre cei mai de temut insecte, acestea fiind gasite doar in casele oamenilor si in cotetele pasarilor domestice. Plosnitele de pat provin din Asia si s-au raspandit cu repeziciune in Europa Centrala si de Est cu ajutorul oamenilor.

Plosnitele sunt aduse in casa chiar de locuitorii acesteia, din hotele, mijloacele de transport in comun, vestiare comune si locuri publice inchise (sali de teatru, cinematograf, etc.). Desi nu rasoandesc boli, muscatura acestora poate cauza alergii severe.

Daca si tu te confrunti cu problema plosnitelor de pat, atunci trebuie sa iei imediat masuri de exterminare ale acestora. Primul indiciu ca te confrunti cu plosnitele de pat este aparitia de puncte mici si negre pe saltea si cearceafuri. Plosnitele au intre 4 si 8 mm lungime.

Iata ce trebuie sa faci pentru a scapa rapid de acestea:

1. Inspecteaza cu atentie toate paturile din casa, inclusiv locurile in care dorm animalele de companie, pentru a observa daca te confrunti cu o invazie. Plosnitele pot fi observate seara, cand devin active, cu ajutorul unei lampe fluorescente.

2. Aspira bine salteaua cu un aspirator cu aburi. Caldura omoara atat plosnitele adulte cat si ouale acestora.

3. In cazul in care prima metoda nu da rezultate, apeleaza la insecticidele de contact – piretroizi.

4. Verifica cu atentie si mobilierul din jurul patului, deoarece, si acesta, poate fi infectat. Este indicat sa-l scoti afara, intr-un loc aerisit, sa-l speli si sa-l dai cu insecticid. De asemenea, toate hainele trebuie spalate la temperaturi inalte pentru a indeparta orice pericol.

5. Aspira si aeriseste salteaua in mod regulat pana in momentul in care observi ca aceste insecte dispar cu desavarsire.

Sursa foto: aflacum.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare