Cum sa...

#scapa de purici #solutii anti purici # purici casa #purici

Cum scapi de puricii din locuinta in 4 pasi simpli

Nu doar persoanele care au animale de companie se pot confrunta cu problema puricilor. Acestia pot patrunde cu usurinta in orice locuinta, de cele mai multe ori sarind pe hainele oamenilor. Iata cum poti scapa de acestia.

1. Deparaziteaza animalul

Primul pas pe care trebuie sa il faci (daca ai un animal de companie) este sa il deparazitezi atat extern cat si intern. De cele mai multe ori, pentru cei care au animale de companie, aceasta este solutia pentru a scapa si de puricii din locuinta, care vor prefera sa stea pe animal si nu pe oameni sau covor.

2. Aplica solutii speciale pentru purici

In comert vei gasi multe sprayuri care te vor ajuta sa scapi de puricii din casa. Aplica-le incepand cu zonele in care i-ai vazut si terminand cu cele in care nu au ajuns inca. Inainte de a aplica sprayul inchide geamurile si nu lasa animalele si copii in locuinta. Este indicat ca dupa ce dai peste tot cu spray sa lasi locuinta inchisa timp de doua-trei ore, apoi sa aerisesti foarte bine.

3. Aspira intreaga locuinta

Continua apoi prin a aspira foarte bine intreaga locuinta, inclusiv scaunele, fotoliile, canapeaua si patul. Este indicat sa folosesti un aspirator cu saci de unica folosinta pe care ii poti arunca, sau un aspirator cu apa. Daca nu ai unul, poti folosi aspiratorul clasic, insa ai grija cum indepartezi mizeria adunata in acesta, deoarece puricii care nu au murit inca, pot scapa rapid.

4. Spala mochetele, covoarele si lenjeriile de pat

Puricii isi depun ouale pe covoare si pe mochete, insa nici lenjeriile de pat nu sunt ferite. Spala lenjeriile la temperatura ridicata. Este indicat sa procedezi la fel si cu covoarele. Daca nu ai unde sa le speli le poti duce la un centru de spalat covoare.

Daca ai un mop cu abur este indicat sa il folosesti pentru curatarea parchetului sau a linoleului.

Sursa foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea