Cum sa...

#purificator aer #praf casa #curatenie

Cum scapi de praful din casa cu un minim de efort

Praful care se asterne peste tot de cum l-ai indepartat transforma curatenia intr-o corvoada. Este dusmanul care iti creeaza adevarate cosmaruri, pentru ca oricat te-ai stradui sa scapi de el, te urmareste de peste tot.

Vestea buna este ca praful poate fi prevenit intr-o mare masura. Iata cateva solutii care vor tine praful departe de casa ta:

Tine-l… la usa

Deoarece cea mai mare parte a prafului vine din exterior, incearca sa mentii ferestrele deschise doar cat timp aerisesti. Stabileste o regula pentru cei ai casei asa incat sa lase incaltamintea la usa si sa nu se plimbe incaltati prin toate incaperile. Mai mult, pentru intrarea in casa cumpara un pres de calitate, care sa retina murdaria de pe incaltaminte.

Nu peria animalele de companie in casa

Parul de caine sau de pisica este unul dintre factorii care creeaza disconfort. Electrizeaza si atrag firele de praf, creand ghemotoace inestetice. Evita sa perii animalul de companie in living si cu atat mai putin in dormitor. Cel mai recomandat ar fi sa faci acest lucru afara, in aer liber, iar daca nu se poate, incearca macar intr-un spatiu unde poti curata usor, asa cum este baia.

Schimba mai des asternuturile

Patul este un mare generator de praf. In timp ce le folosesti, tesaturile elibereaza fibre minuscule. De asemenea, pe asternuturi ramane un strat invizibil de piele moarta, care in timp se transforma in praf. Asadar, schimba cearceafurile o data pe saptamana si spala pernele o data pe luna.

Foloseste aspiratorul cu filtru

Atunci cand trebuie sa faci curat fii atenta sa nu faci mai multa mizerie! De aceea, asigura-te ca folosesti un aspirator cu filtru bun, asa incat praful sa nu fie redispersat in incapere. Un filtru eficient va retine praful si alti alergeni in aspirator si ii va impiedica sa fie eliberati inapoi in aer si sa se intoarca astfel iar pe mobila, parchet sau pe obiectele din casa.

Cumpara-ti un purificator de aer

Exista aparate proiectate sa colecteze si praful. Practic, fac munca in locul tau. Asigura-te ca purificatorul, la fel ca si aspiratorul, are un filtru bun si aseaza-l langa usa sau langa fereastra pentru o actiune optima de purificare a aerului.

Aseaza ziare pe dulapuri

Poate ca ti se pare un truc invechit, insa pe dulapurile inalte e dificil sa aspiri sau sa stergi praful cu o laveta ori cu un pamatuf. Tocmai de aceea e bine sa asezi bucati de ziar pe care periodic sa le inlocuiesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea