Cum sa...

#par de animale #pisica #caine #animale de companie

Cum scapi de parul de pisica sau de caine?

Desi animalele de companie sunt o sursa de bucurie pentru orice camin, ele reprezinta de multe ori si o sursa de griji atunci cand vine vorba despre parul lasat in locuinta. Firele de par ajung sa fie omniprezente, aparand pe covoare, pe canapele, in dormitor, sufragerie si chiar bucatarie. Dincolo de faptul ca este inestetic, parul de caine sau pisica poate fi si periculos cand e inhalat sau cand proprietarii sufera de astm sau diverse alergii. Descopera in continuare cele mai bune metode prin care scapi de parul de animale din casa.

Foloseste un aspirator inteligent

Aspiratoarele clasice pot fi utile, insa daca iti doresti un aparat care sa te ajute sa elimini cu succes parul de animale, ai la dispozitie variante cu adevarat eficiente. De exemplu, poti folosi aspiratoare robot, care te scutesc de efort si iti ofera curatenia pe care ti-o doresti. Un aspirator robot performant, precum Roomba i7, va aspira parul atat de de pe covoare, cat si de pe suprafetele dure. In plus, aplicatia mobila prin care poti controla robotul iti face sugestii personalizate, tinand cont de animalutul tau de companie si de perioadele acestuia de naparlire. Un astfel de aspirator vine si cu o alta caracteristica esentiala pentru sanatatea ta si a familiei tale: este prevazut cu un filtru care capteaza alergenii din locuinta. Cand ai animale de companie, este bine sa te poti baza pe un aparat care sa elimine nu doar murdaria si parul, ci si particulele alergene, care sunt minuscule.

Spala rufele cu un program special pentru par de animale

Daca in cazul covoarelor si pardoselei poti rezolva problema parului cu ajutorul unui aspirator, in cazul hainelor, al lenjeriilor si al huselor de scaune sau canapea poti apela la masina de spalat. Alege o masina cu functie de indepartare a parului de animale, pentru a obtine rezultate optime. Nu uita sa adaugi balsam de rufe si, la final, sa folosesti si functia de uscare, pentru si mai multa eficienta. Evident, daca ai huse de mari dimensiuni sau tipuri de tesaturi care nu pot fi spalate la masina, te poti adresa unei curatatorii profesioniste.

Utilizeaza un purificator de aer

Aerul poate contine fire minuscule de par de animale, care sunt inspirate fara sa-ti dai seama. De aceea, pe langa a curata locuinta, este bine sa folosesti si un purificator. Acesta va elimina din aer parul animalutelor tale de companie, pe langa alte particule nocive, asa ca vei evita riscul de alergii. Daca nu ai inca un astfel de aparat, nu-ti face griji: odata ce cureti cu atentie covoarele, pardoselile si textilele, exista mult mai putine sanse ca parul sa ajunga in aer.

Acorda atentie ingrijirii animalelor de companie

Pentru a te asigura ca animalutele tale nu lasa o cantitate mare de par prin casa, este recomandat sa ai grija de blana lor, folosind cateva metode simple: in primul rand, ofera-le hrana sanatoasa, care sa le mentina inclusiv blana in cea mai buna stare. In al doilea rand, spala-le cu sampon special si nu uita sa le perii cat mai des. Perierea te ajuta sa aduni mai simplu parul in exces, dar este in acelasi timp placuta pentru catei si pisici. Daca te gandesti sa tunzi cainele pentru ca acesta sa lase mai putin par, tine cont si de sezon si de nevoile reale ale animalutului: in timp ce in sezonul cald tunsul poate fi o varianta perfecta pentru tine si pentru caine deopotriva, sezonul rece nu e cel mai bun pentru o tunsoare foarte scurta.

Apeleaza la benzi adezive si role de scame

Cand cauti o solutie simpla pentru indepartarea parului de animale de pe diverse suprafete din casa, foloseste benzi adezive speciale pentru haine sau role de scame. Acestea sunt utile mai ales ca variante de urgenta, cand vrei sa cureti rapid suprafata unei canapele sau haina pe care urmeaza sa o imbraci. De altfel, cand ai un animal de casa, este recomandat sa pui o rola de scame pe hol, pentru ca musafirii tai sa indeparteze parul de pe haine inainte de plecare.

Curata suprafetele cu buretele de vase sau manusile de cauciuc

Cand parul de animale se asaza pe canapele, blaturi de bucatarie si alte suprafete unde preferi sa nu folosesti aspiratorul, poti utiliza doua solutii simple. Prima iti este intotdeauna la indemana: umezeste un burete de vase si plimba-l cu grija peste suprafetele pe care vrei sa le cureti. Partea abraziva a buretelui este cea mai eficienta in acest sens. Pe langa burete, poti folosi si o pereche de manusi de cauciuc, pe care de asemenea sa le umezesti si sa le plimbi pe suprafetele din locuinta.

 

Asa cum observi, exista o multitudine de solutii pe care le poti aplica in cazul in care ai animalute de casa si vrei sa scapi de parul in exces. Important este sa alegi acele variante care se potrivesc cel mai bine locuintei tale si care presupun cat mai putin efort si timp pierdut. Din fericire, datorita tehnologiei si a aparatelor precum aspiratoarele robot sau masinile de spalat cu functie anti par, curatenia nu mai este o problema, iar tu te poti bucura din plin de timpul petrecut cu prietenii tai blanosi.

FOTO:

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea