Cum sa...

#miros vopsea #vopsea lavabila #zugravit #vopsea

Cum scapi de mirosul puternic de vopsea

 

Cand vrei sa reimprospatezi aspectul casei tale, o mana de lavabil data pe pereti poate avea rolul de a schimba tot aspectul locuintei. Ce te faci insa cu mirosul varului sau al vopselei? Acesta va persista in incaperi vreme indelungata, lucru care ar putea sa iti displaca teribil.

Compusii organici volatili sunt cei care provoaca mirosul neplacut. O varianta de a reduce mirosul este, asadar, de a cauta vopsele fara COV.

Aeriseste puternic

Tine ferestrele deschise asa incat sa se formeze un flux permanent de aer care sa permita indepartarea mirosului de vopsea. Daca ai un ventilator, aseaza-l in mijlocul incaperii. Va ajuta inclusiv la uscarea mai rapida a vopselei. Nu folosi aerul conditionat pentru a aerisi pentru ca vei imprastia mirosul in toata casa.

Asaza doua-trei galeti cu apa pe langa tine

Uneori, cea mai simpla solutie este si cea mai eficienta. Pune galeti umplute cu apa prin camera si lasa-le sa stea peste noapte. Apa va absorbi vaporii de vopsea.

Foloseste boluri in care ai pus otet

In loc de galeti cu apa, poti pune otet in cateva boluri. Acidul acetic neutralizeaza moleculele care transporta mirosurile. Foloseste otet alb de uz casnic (care contine 10% acid acetic) in loc de otet alb de bucatarie (cu un continut de 5% acid acetic) pentru a obtine rezultate mai rapide.

Pune bicarbonat de sodiu in cateva cesti

In mod similar, poti lasa afara vase in care ai pus bicarbonat de sodiu. Acesta absoarbe si neutralizeaza mirosurile.

Rastoarna un sac cu carbune de gratar

O alta varianta la indemana este sa folosesti carbune pentru gratar pe care sa il imprastii pe un sac din plastic. Poti folosi si carbune activat, care are un efect mult mai rapid de curatare a aerului. Acesta este tratat la temperaturi ridicate, ceea ce il face mai poros. Poti sa pui carbunele si in vase din aluminiu de unica folosinta pe care sa le asezi in diferite locuri din casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea