Cum sa...

#sfaturi practice #reconditionare mobilier #vopsire mobilier #mobilier lacuit

Cum sa vopsesti un mobilier care a fost lacuit anterior

Vrei sa dai viata vechiului tau mobilier, insa acest lucru ti se pare extrem de dificil deoarece acesta a fost lacuit anterior? Iata cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a reconditiona mobilierul vechi lacuit:

1. Alege un loc adecvat de lucru

Daca vrei sa reinnoiesti un mobiler vechi lacuit, cel mai indicat ar fi sa incepi acest proces intr-un spatiu dechis, in care sa ai conditii optime de munca.

Ar fi ideal sa lucrezi intr-un spatiu nu doar foarte bine ventilat, ci in care sa ai si suficient loc pentru a muta mobilierul dintr-un loc intr-altul confortabil. In acest fel vei obtine un rezultat final mult mai bun si mult mai rapid. Un garaj deschis ar fi locul ideal pentru a lucra in conditii optime.

2. Cum elimini lacul de pe mobilier

Inainte de a vopsi mobilierul lacuit, trebuie sa il slefuiesti, pentru ca vopseaua sa adere cat mai usor si cat mai bine. Pentru acest proces poti folosi fie o masina de slefuit fie sa il slefuiesti manual, cu ajutorul unui smirghel de 220 de grame.

Dupa ce ai slefuit mobilierul, sterge-l cu o carpa, pentru a elimina toate resturile de lac si pentru a crea o zona cat mai neteda inainte de inceperea procesului de vopsire.

Inainte de a aplica vopseaua, este foarte important sa dai si cu un strat de grund pe baza de ulei pe mobilier, apoi sa il lasi sa se usuce bine cateva ore.

3. Cum vopsesti mobilierul lacuit

Alege mai intai o schema de culori si vopseaua. Dilueaz-o intr-o baza de ulei sau apa, in functie de referinte.

Inainte de a aplica vopseaua pe mobilier agit-o bine, cateva minute, cu un bat din lemn. Aplica un strat de vopsea, apoi lasa mobilerul sa se usuce cel putin doua ore, apoi aplica si al doilea strat.

Lasa-l din nou la uscat, cel putin sase ore. De asemenea, este important sa te inarmezi cu foarte multa rabdare, deoarece s-ar putea sa fie nevoie sa aplici vopseaua in mai multe straturi pentru a obtine culoarea perfecta.

Lasa mobilierului la uscat intr-un loc aerisit si acoperit, in care sa nu existe riscul sa intre prea multe impuritati.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea