Cum sa...

#vopsire abajur veioza #abajur veioza #veioza #abajur

Cum sa vopsesti abajurul veiozei

O veioza simpla se poate transforma in piesa de rezistenta din decorul camerei de zi sau poate fi pata de culoare din camera copilului. Invata cum sa vopsesti un abajur de veioza, in cativa pasi simpli. In felul acesta, iti decorezi casa cu obiecte de efect care nu sunt deloc costisitoare.

Materialele necesare pentru vopsirea abajurului

Pentru a vopsi abajurul veiozei ai nevoie de trei pana la sase culori de acuarela. Poti sa vopsesti cu orice fel de acuarele, nu ai nevoie de un set de culori foarte scump. Mai ai nevoie de o pensula, prosoape de hartie, o paleta pentru culori si apa.

Alege abajurul potrivit

Pentru a personaliza abajurul asa cum doresti, alege unul cat mai simplu, de preferat chiar alb. Poti opta si pentru un abajur care sa aiba un model in acceasi culoare, pe care il poti vopsi cu o culoare si obtii astfel o veioza care arata ca noua. Daca nu ai un abajur cu model, foloseste unul simplu pe care vei face tu modelul.

Curata abajurul inainte sa il vopsesti

Inainte sa incepi sa vopsesti abajurul pentru veioza este important sa il cureti cat mai bine, pentru ca orice urma de praf sau mizerie poate compromite intreaga operatiune. Poti sa folosesti aspiratorul pentru o curatare in profunzime sau o rola pentru scame daca abajurul este prea fragil.

Incepe sa vopsesti cu o culoare deschisa

In cazul in care vrei sa obtii un efect de degrade, incepe prin a folosi cea mai deschisa nuanta. Pune putina vopsea pe paleta si adauga incet apa pana cand obtii culoarea si consistenta dorite. Foloseste o pensula subtire pentru a colora desenul care exista deja pe abajur.

Sterge culoarea cu prosop de hartie

In cele mai multe cazuri, culoarea va curge si se va intinde pe material, mai ales daca adaugi mai multa apa cand vopsesti. Pentru a obtine un efect deosebit, folosete un prosop de hartie pentru a intinde excesul de culoare pe materialul din jurul portiunii vopsite.

Adauga a doua culoare

Dupa ce ai folosit cea mai deschisa nuanta, foloseste acum a doua culoare pe care ai ales-o. Foloseste aceeasi tehnica cu prosopul de hartie pentru a intinde excesul de culoare pe materialul din jurul portiunii vopsite.

Continua sa adaugi si alte culori

Pentru ca abajurul sa arate cat mai special poti sa adaugi cate culori doresti. Cu cat vor fi mai multe culori, cu atat rezulatul final va fi mai spectaculos.

Adauga nuante inchise

Dupa ce tot abajurul a fost vopsit, adauga acum cateva accente de culori mai inchise. Picteaza in culori inchise partea de sus a abajurului si amesteca-le in culorile deschise folosind apa.

In cazul in care ai senzatia ca o zona a abajurului este prea inchisa la culoare, uda o pensula cu apa si foloseste-o pentru a indeparta vopsea de pe material.

Continua sa adaugi culori pana cand abajurul arata asa cum iti doresti. Lasa abajurul sa se usuce complet si fa eventualele retusuri cu vopsea, daca mai sunt necesare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului