Cum sa...

#daunatori #bucatarie #soareci #rozatoare

Cum sa tii soarecii la distanta de bucatarie

Soarecii care iti umbla prin bucatarie nu sunt deloc o imagine placuta si igienica, de aceea, odata ce i-ai indepartat, vei dori sa ii tii la distanta. Iti prezentam cateva solutii care te pot ajuta pentru a tine soarecii la distanta de bucatarie.

Elimina toate posibilele puncte de intrare pentru soareci

Stiai ca soarecii pot fi maestri acrobati si contorsionisti? Acesti micuti se pot furisa chiar si prin gauri cu o latime mai mica de un centimetru! Mai ales daca exista mancare care ii atrage ca un magnet. Primul pas ar fi sa inspectezi bucataria cu atentie si sa cauti orice fisura sau crapatura care ar putea fi un punct de intrare pentru un soricel. Nu uita sa cauti gauri si in interiorul dulapurilor, printre rafturi, in spatele sobei sau a aragazului, si chiar in frigider.

Pentru acoperirea gaurilor gasite, poti folosi un tub cu spuma, ghips, sau un ciment cu uscare rapida.

Sigileaza toata mancarea

Nu e de mirare ca soriceilor le place in bucatarie - acolo gasesc mancare pe saturate! O solutie ca sa nu mai fie atrasi de bucataria ta este sa sigilezi toate alimentele, in special produsele uscate cum ar fi biscuitii, pastele, cerealele, faina, malaiul, etc.

Poti folosi borcane ermetic inchise cu capac sau orice alt gen de containere etanse care nu pot fi roase.

Mentine bucataria maturata si ordonata

Soarecii nu au nevoie de multa mancare intr-o zi. Cu numai trei grame de mancare ei se pot simti foarte bine, asa ca firimiturile ramase pe jos sau pe masa pot constitui o masa satioasa pentru soriceii din bucataria ta. Poate ca nu ti se pare asa un capat de lume sa lasi pe podea cateva firimituri, dar sa stii ca acestea sunt suficiente pentru a trezi interesul unui soricel.

In concluzie, daca vrei sa tii micutii soricei la distanta de bucataria ta, fa-ti un obicei din a matura zilnic podeaua si din a face ordine si curatenie dupa fiecare masa. Nu lasa nimic la voia intamplarii si strange orice firimitura sau rest de mancare.

Elimina locurile care ar putea deveni cuiburi pentru soricei

Soarecii se simt confortabil in spatiile intunecate si calduroase, cum ar fi chiuveta, anumite zone din cuptor, spatiile de sub mobilier, etc. O data ce ai identificat aceste posibile zone de cuibarit pentru soareci, fa tot posibilul ca sa le elimini. Este important, pentru ca in ascest fel te asiguri ca in bucataria ta nu ajung fecale si urina de rozatoare, care sunt purtatoare de boli grave.

Foloseste menta

Iata un mic truc pentru a tine soarecii la distanta de bucataria ta. S-a descoperit ca menta, sunb forma de frunze sau ulei esential, este o modalitate excelenta pentru a indeparta soarecii. Se pare ca rozatoarele detesta acest miros si vor alege sa evite spatiile mentolate.

Poti lua in considerare aprinderea unei lumanari mentolate, pulverizarea unei solutii cu apa calda in care ai picurat cateva picaturi de ulei esential de menta sau aprinderea unei candele cu ulei mentolat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea