Cum sa...

#pregatire masina iarna #schimb ulei #revizie #masina iarna

Cum sa-ti pregatesti masina pentru drumurile inzapezite

 

Iarna are conditii mai grele pentru orice masina. Acesta este anotimpul care pune in dificultate anumite caracteristici specifice fiecarui automobil si tot atunci trebuie sa fie luate anumite masuri pentru a o asigura pentru zilele pline de zapada si pentru polei sau inghet. Iata ce trebuie sa faci pentru a pregati masina pentru drumurile inzapezite:
1. Schimba uleiul

Uleiul trebuie sa fie schimbat la un anumit interval de timp sau de kilometri. Se spune ca trebuie schimbat cel putin o data pe an sau la 10.000 de kilometri (uneori la 15.000 km, desigur in functie de masina si cerintele ei). Uleiul este bine sa fie de la anumiti producatori, iar recomandarea este ca el sa fie cu o vascozitate mai mica in timpul iernii.

2. Fa o revizie generala a autovehiculului

In timpul iernii masina este mult mai solicitata si de aceea este nevoie de o revizie pentru a vedea daca totul este conform normelor. Uneori este nevoie sa scimbi consumabilele, iar alteori este necesar sa inlocuiesti anumite piese care tindeau sa se strice. Ceea ce este important este ca franele sa functioneze la parametri maximi, centurile de protectie sa fie bune, volanul si directia sa fie in norme. De asemenea trebuie sa fie verificata si pompa de benzina.

3. Pregateste cu tine un stoc de lucruri esentiale pentru situatii de urgenta

Desigur ca un drum inzapezit poate sa provoace probleme de mai multe tipuri. Astfel incat este bine la inceputul iernii, inainte de prima ninsoare sa pui intr-o cutie in portbagaj o patura groasa, mancare de tipul biscuitilor sau bomboanelor care rezista mult timp, apa de rezerva, o lopata pentru posibila ramanere in zapada, un kit de medicamente si de urgenta, o sfoara, manusi si echipament pentru a putea sta in zapada si ger (de exemplu pentru a schimba un cauciuc sau alt gen de urgenta), ciorapi de schimb si o caciula. Desigur ca sunt si alte elemente importante, insa aceasta varianta este un minim necesar de avut.

4. Schimbarea cauciucurilor

Una dintre cele mai importante modificari in cazul masinilor, la trecerea de la vara la iarna, este schimbarea cauciucurilor. S-a pus intrebarea daca persoanele care au cumparat cauciucuri pentru toate cele 4 sezoane pot sa foloseasca mereu cu acelsi succes si performanta in orice anotimp acele cauciucuri. S-au efectuat si teste specializate care au indicat faptul ca nu au aceeasi performanta si aceleasi caracteristici precum cele speciale de iarna. Astfel incat s-a verificat viteza la franare, modul in care se lipeste de sosea, cum anume reactioneaza la polei si cum anume ia o curba. La toate aceste situatii, caucuiurile de iarna speciale au castigat. Pentru a cumpara anvelope de iarna, puteti sa intrati pe acest link: https://teamdeals.ro/anvelope/z.

5. Schimbati bateria

Bateria poate sa se strice foarte repede iarna datorita inghetului si in situatii de vreme rea este necesara verificarea ei si schimbarea daca este necesar.

6. Schimbati lichidul de parbriz

Este important sa umpleti rezervorul pentru lichid cu unul special rezistent la inghet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea