Cum sa...

#sfaturi organizare #sfaturi Marie Kondo #Marie Kondo organizare #Marie Kondo dulap #organizare Marie Kondo #Marie Kondo # organizare dulap

Cum sa-ti organizezi dulapul precum Marie Kondo

Marie Kondo este de parere ca pentru a-ti organiza cat mai bine dulapul trebuie sa incepi cu o curatenie generala. Scapa de piesele pe care nu le mai folosesti si lasa loc pentru cele mai indragite obiecte vestimentare pe care le ai sau fa loc pentru unele noi.

 

Gandeste-te la garderoba ca la propriul magazine de haine, atunci cand vrei sa iti organizezi dulapul. Decoreaza acest magazin in jurul celor mai frumoase obiecte pe care le ai: un perete de bijuterii, o insula plutitoare pentru pantofi, rafturi pentru posete. Cu acest lucru in minte, vei sti ce merita sa pastrezi si ce este cazul sa arunci. Odata ce ai asezat jos de tot cele mai indragite piese din garderoba, pune in practica aceste idei inovatoare pentru a le pune in evidenta, asa cum merita. Totul, in timp ce iti maximizezi spatiul din dulap.

Iata cum poti sa iti organizezi simplu si eficient dulapul.

1. Utilizeaza separatoare pentru sertare

Daca ai impachetat hainele asa cum face Marie Kondo, acum pastreaza ordinea printre ele cu ajutorul separatoarelor pentru sertare. Incepe prin adunarea tuturor piesele de acelasi fel pentru a sti cate sunt si planifica organizarea in jurul acestora. Apoi, pune-le in sertar asemenea unui vanzator care isi aseaza marfa in raft.

2. Alege umerasele potrivite

Umerasele extrem de subtiri sunt necesare in fiecare dulap, dar poti sa achizitionezi si cateva mai deosebite pentru acele piese pe care le expui. Umerasele simple din metal sunt perfecte pentru zona din spate a dressingului, pentru un suport de imbracaminte din dormitor sau la toaleta. Dar pentru a expune hainele la vedere, umerasele devin un obiect de decor in sine.

3. O punga pentru donatii

Cand totul este organizat, teoretic in 15 minute putem face orice. Pune o punga pentru donatii in dulap si atunci cand te pregatesti pentru a iesi din casa si treci peste aceeasi rochie de mai multe ori, pana o gasesti, arunca o moneda in punga.

4. Organizator pentru camasi

Imagineaza-ti ca ai aranjat teancul de camasi in dulap si cand ai fost aproape gata, totul s-a prabusit si trebuie sa o iei de la capat. Un organizator special care iti permite sa asezi camasile in teanc fara sa le deranjezi te va ajuta sa ai mereu ordine in dulap.

5. Invata stilul de impachetare a hainelor de la Marie Kondo

 

Unul dinre cei mai bine vanduti autori, maestra in organizarea hainelor, star Netflix, Marie Kondo mentioneaza de fiecare data care cea mai puternica arma a sa este modul ei de a impacheta hainele. Prin felul in care impacheteaza hainele reuseste sa creeze acele “pachete” care stau nemiscate in dulap si sunt usor de gasit, pentru ca raman la vedere. Asa ca, pentru a nu rasturna tot teancul de tricouri atunci cand cauti ceva in dulap, pune in aplicare metoda Kondo.

Urmeaza pasii urmatori pentru a deveni un maestru in stilul de impachetare Kondo: Impacheteaza o parte spre centru. Impacheteaza maneca pentru a se incadra pe latimea dreptunghiulara. Impacheteaza maneca inapoi la acelasi nivel cu dreptunghiul. Impacheteaza si cealalta parte la fel – aproape, dar nu chiar la acelasi nivel. Pliaza in trei pentru a se potrivi inaltimii spatiului de stocare. Apoi aseaza-le in picioare!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea