Cum sa...

#cum iti feresti locuinta de hoti #sfaturi practice #politisti #hoti #locuinta

Cum sa-ti feresti locuinta de hoti. Sfaturi de la politisti

Furtul din locuinte este infractiunea cea mai des intalnita. Fie ca locuiesti la casa sau la bloc, spargatorii pot patrunde cu usurinta in orice locuinta, prin diverse moduri, mai mult sau mai putin cunoscute. Politistii te invata de trebuie sa faci pentru a-ti feri locuinta de hoti.

Politia Romana a demarat o noua campanie intitulata "Hotii sunt creativi, fii preventiv!". Campania are ca scop informarea populatiei privind furtul din locuinte precum si modul in care isi pot feri casele de hoti.

"Nu exista un profil anume al spargatorului. Te poti intalni, spre exemplu, in scara blocului cu un domn la costum si cu diplomat si in interior sa aiba scule pentru spargere. In ultima perioada, hotii abordeaza metode ingenioase: se imprietenesc cu victima, spun ca sunt reprezentatii unei institutii, de la deratizare sau ca vor sa cumpere un apartament in acel bloc si ar vrea sa vada cum arata", explica subcomisaul Sorin Stanica, de la IGPR, potrivit click.ro.

Cum sa-ti feresti locuinta de hoti

Aproximativ 60% din furturile din locuinte au loc prin efractie. Hotii profita de momentele in care locuitorii nu sunt acasa pentru a da spargerea. De obicei tintesc locuintele in care le este usor sa patrunda: au ferestre deschise, usa descuiata etc.

Pentru a-ti feri locuinta de hoti trebuie sa iti iei masuri de precautie din timp. Iata care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa le omiti sub nicio forma.

  • Nu lasa ferestrele deschise, cand pleci de acasa.
  • Cumpara un sistem de alarma conecta la dispeceratul unei firme de paza.
  • Asigura-te ca ai o incuietoare buna si nu uita sa o folosesti, chiar daca esti acasa sau iesi doar pana in curte.
  • Daca stai la curte, nu uita sa-ti montezi o camera de supraveghere in exterior si iluminare cu senzori de miscare in curte.
  • Monteaza grilaje la ferestre! Hotilor le este mai greu sa patrunda intr-o locuinta securizata, fara sa atraga atentia vecinilor.
  • Stai la curte? Nu exita sa-ti iei un caine de paza.
  • Nu permite accesul in locuinta persoanelor necunoscute.

Ce trebuie sa faci cand pleci de acasa

Fie ca pleci pentru o noapte, fie ca pleci in concediu, nu comunica acest lucru pe retelele de socializare si nu le spune prietenilor despre vacanta in care urmeaza sa pleci daca te afli intr-un loc public. Hotii se afla oriunde, si nu stii niciodata cine te aude sau cine iti citeste mesajul postat pe Facebook.

Daca pleci noaptea de acasa, lasa o lumina aprinsa si televizorul sau radioul pornit.

Roaga un vecin, o ruda sau un prieten de incredere, sa-ti ridice periodic corespondenta daca lipsesti foarte mult de acasa.

Sursa foto: westsidetoday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea