Florile infrumuseteaza orice gradina dar parca cateodata vrei sa te bucuri de aspectul lor si in casa. Pentru ca o floare sa reziste mai mult timp in vaza este foarte important sa o tai din gradina in mod corect. De asemenea, este recomandat sa folosesti o vaza cu o dimensiune potrivita, astfel incat florile taiate sa nu fie strivite. Iata si alte cateva sfaturi pentru a taia florile in mod corect:
1 Este indicat sa te ocupi de taierea florilor dimineata devreme, cand acestea sunt inca ude de roua.
2 Alege flori care au muguri inchisi sau aproape inchisi, cu tulpini si frunze puternice, elastice si verzi.
3 Uita-te la tulpina florii si taie planta imediat deasupra unui nod, daca aceasta prezinta astfel de formatiuni.
4 Foloseste un cutit ascutit sau o foarfeca pentru a taia floarea. Evita foarfecele obisnuit pentru ca aceasta striveste tulpina si apa nu poate sa patrunda. Foloseste in schimb o foarfeca de pomi sau un cutit de flori. Asigura-te ca acestea sunt ascutite bine.
5 Este recomandat sa eviti sa tai tulpina drept. Realizeaza o taiere usor inclinata la un unghi de circa 45o.
6 Este bine sa pui in apa florile proaspat taiate cat mai repede posibil.
7 Foloseste apa calduta si umple vaza pe jumatate. Cu cat tulpina florii va sta mai mult in apa, cu atat va putrezi mai repede.
8 Taie frunzele care pot ajunge sub apa pentru ca acestea vor putrezi si vor impiedica floarea sa absoarba substantele nutritive.
9 Pentru a preveni aparitia bacteriilor este bine sa schimbi apa zilnic.
#buchet de flori #flori #gradina
Cum sa tai florile
Cum sa tai florile Florile infrumuseteaza orice gradina dar parca cateodata vrei sa te bucuri de aspectul lor si in casa. Pentru ca o floare sa reziste mai mult timp in vaza este foarte important sa o tai din gradina in mod corect. De asemenea, este recomandat sa folosesti o vaza cu o dimensiune potrivita, astfel incat florile taiate sa nu fie strivite. Iata si alte cateva sfaturi pentru a taia florile in mod corect:- 2011-03-01 2011-03-01
Articole din cum-sa
Pentru specialisti
Cauta-ti perechea