Cum sa...

# spalare prosoape albe #dezinfectare prosoape #prosoape albe #spalare prosoape #cum sa

Cum sa speli si sa dezinfectezi prosoapele albe

Prosoapele albe pot arata impecabil dupa fiecare spalare. Pune in aplicare urmatoarele trucuri si vei vedea cat de simplu este sa speli si sa dezinfectezi prosoapele albe.

Pasul 1: Spala prosoapele albe cu obiecte de aceeasi culoare

Pentru ca prosoapele sa isi pastreze culoarea alba imaculata, spala-le doar impreuna cu alte prosoape albe sau cu asternuturi albe. Nu pune niciodata la spalat, prosoapele albe impreuna cu alte haine sau prosoape colorate.

Pasul 2: Spala-le cu apa fierbinte

Prosoapele se spala intotdeauna cu apa fierbinte. Nu adauga la spalat balsam de rufe, pentru ca acesta formeaza o pelicula pe tesatura care impiedica prosoapele sa mai absoarba apa. Balsamul de rufe poate, de asemenea, sa deterioreze prosoapele in timp.

Pasul 3: Scutura prosoapele dupa spalare

Inainte sa pui prosoapele la uscat, scutura-le cu putere. Aceasta operatiune le va face mai pufoase si mai moi.

Pasul 4: Pune prosoapele in uscator

Pune prosoapele in uscatorul de rufe. Nu folosi servetele parfumante pentru uscator, pentru ca si acestea impiedica prosoapele sa absoarba apa. Daca vrei sa ai prosoape pufoase, arunca in uscatorul de rufe cateva mingi de tenis.

Pasul 5: Spala prosoapele frecvent

Pentru a mentine prospetimea prosoapelor, spala-le o data la cateva zile.

Cum sa ai prosoape din nou albe

In cazul in care prosoapele si-au pierdut stralucirea si albul impecabil, adauga la spalat inalbitor care nu contine clor. Acesta se foloseste ocazional, nu pune inalbiorul la fiecare spalare. In loc de inalbitor, mai poti folosi pentru albirea prosoapelor bicarbonat de sodiu sau otet alb. Adauga ½ cana bicarbonat de sodiu sau ½ cana de otet in masina, impreuna cu detergentul de rufe. Otetul se pune in sertarul pentru balsam, in timp ce bicarbonatul de sodiu poate fi presarat direct peste prosoape inainte de a incepe spalarea.

Cum scoti petele de pe prosoape

Este aproape imposibil ca prosoapele albe sa ramana fara nicio pata. Dar pentru orice tip de pata exista o solutie care functioneaza.

Petele facute cu produse de machiaj ies mai usor de pe prosoapele albe, daca inainte de a le baga la spalat pulverizezi pe pata spray de pretratare. Petele de transpiratie vor iesi mai usor, daca speli prosoapele in apa fiebinte, folosind un inalbitor care nu distruge tesatura. Petele de sange se indeparteaza mai simplu, daca inainte sa pui prosoapele la spalat in masina, le tii cateva ore in apa rece.

Si pentru mirosurile neplacute exista solutii. Daca prosoapele au prins miros de mucegai, amesteca bicarbonat de sodiu sau otet alb impreuna cu detergentul, atunci cand le pui la spalat. Cand prosoapele au fost patate cu vin, cafea, ceai sau suc, indicat este sa pui prosoapele in apa rece, apoi aplica peste pata o solutie pentru curatarea cesteia. Adauga apoi la spalare si inalbitor de rufe.

Pentru prosoape moi si pufoase, adauga ½ cana de otet in ultimul ciclu de clatire. Otetul are multe intrebuintari in gospodarie si poate fi folosit cu incredere chiar si pentru a spala prosoapele albe, fiind hipoalergenic, nu distruge mediul inconjurator si nu afecteaza tesaturile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea