Cum sa...

#spalare perne # curatare perne #solutii curatare perne #cum sa #sfaturi practice #intretinere perne

Cum sa speli pernele fara sa le deteriorezi

10% din greutatea unei perne mai vechi de doi ani o reprezinta praful si acarienii, care pot duce la serioase probleme respiratorii. De aceea, de cel putin doua ori pe an, pernele trebuie curatate. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a spala corec pernele:

Verifica eticheta pernelor

Urmeaza instructiunile marcate pe eticheta pernelor. Ele iti spun clar la ce temperatura trebuie spalate si cum trebuie uscate. In cazul in care este recomandata curatarea ecologica, trebuie sa duci pernele la o spalatorie specializata.

Curatarea pernelor din pene de gasca

Pernele din pene de gasca pot fi spalate la masina, insa in anumite conditii. In primul rand, nu folosi un program lung de spalare. Seteaza masina pe ciclul "tesaturi delicate" si foloseste un detergent bland. Asigura-te ca pernele sunt complet uscate inainte de a le folosi din nou, intrucat excesul de umiditate poate duce la mucegai.

Curatarea pernelor sintetice

Si pernele din tesaturi sintetice pot fi spalate in masina si tot cu ajutorul unui ciclu de spalare delicat. Opteaza pentru un detergent lichid, care se va dizolva mult mai rapid. Adauga si putin balsam de rufe pentru ca pernele sa fie pufoase si placut parfumate. O varianta care poate inlocui cu succes balsamul ar putea fi uleiurile esentiale, care nu doar parfumeaza, dar si dezinfecteaza. Opteaza pentru ulei esential de menta, eucalipt, lavanda sau citrice.

Pernele sintetice, in schimb, se vor usca mult mai rapid.

Curatarea pernelor din spuma

Pernele din spuma au si ele un statut special atunci cand vine vorba de spalare. Indicat ar fi sa nu le cureti la masina de spalat, pentru ca se deterioreaza foarte usor. Inmoaie pernele intr-un lighean cu putin detergent lichid, lasa-le o ora-doua, apoi preseaza-le cu miscari delicate pana cand iese murdaria din ele. Clateste-le apoi temeinic sub jet de apa calduta, tot prin presare repetata.

Cum se intretin pernele

Este indicat sa schimbi fetele de perna cel putin o data pe saptamana si chiar mai des in sezonul cald. Pentru a le proteja si mai bine imbraca pernele intr-o husa rezistenta la lichide sau transpiratie. In felul acesta nu vei mai fi nevoita sa speli perna cu totul, ci doar husa si fetele de perna.

Sursa foto: adventuresindressmaking.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare