Cum sa...

#dus #perdea #calcar #curatare

Cum sa speli perdeaua de la dus. Sfaturi utile pentru curatarea ei

In zilele noastre, cand viteza este la putere si timpul pare a fi devenit inamicul nostru, cada a fost tot mai mult inlocuita de dus.

Dar trebuie sa ai grija. Pentru a evita ca baia ta sa se transforma intr-un lac, este important ca la dus sa existe o perdea. Nimic nu e mai neplacut, dupa ce iesi din dus, decat sa stai sa aduni toata apa cu mopul.

Dincolo de acest aspect, perdeaua de la dus poate reprezenta si un element de decor in baie. Sunt foarte multe modele, cu desene diverse sau in toata paleta de culori, asa ca sigur vei gasi ceva pe gustul tau.

Cum sa scapi de murdarie si de calcar, printr-o metoda simpla
 
Vrei sau nu vrei, sunt mari sanse sa atingi perdeaua atunci cand intri in dus, plus ca si atunci cand te speli ea este expusa. Asa se face ca, in timp, pe perdea se aduna bacterii si se dezvolta calcar de la apa de la dus.

Pentru o curatare corecta a perdelei nu ai nevoie de o multime de produse chimicale.

Cel mai simplu mod de a curata perdeaua de dus este sa o speli in masina de spalat, la 40 de grade. O idee buna este sa bagi in cuva masinii de spalat si cateva prosoape pentru ca astfel se va elimina mai repede murdaria. La final, vei avea si o perdea curata. Dupa aceea, agata perdeaua la uscat, desfacuta, atarnata intr-un loc cu aerisire buna.

Spalarea perdelei la 40 de grade te va scapa de murdarie si de posibilele pete. Dar daca a trecut foarte mult timp de cand nu ai mai spalat-o, nu e de ajuns. Va fi nevoie de o procedura mai complexa.

Mai intai, spala perdeaua folosind jumatate din doza normala de detergent. Apoi, adauga 100 ml de otet. Pune perdeaua la inmuiat intr-un lighean cu apa fierbinte, apoi adauga 250g de sare de bucatarie. Asigura-te ca sarea se dizolva si lasa perdeaua acolo timp de patru ore. Dupa aceea, pune perdeaua la uscat imediat.

Perdeaua de dus trebuie spalata regulat

Perdeaua de dus ar trebui spalata macar o data la trei luni, pentru a elimina bacteriile si mirosurile neplacute, care pot aparea din cauza ca perdeaua este prea lunga si nu lasa deloc aburii sa iasa din dus.

De aceea, atunci cand cumperi o perdea de dus este important sa masori distanta de la locul de care o vei atarna pana la podea si sa alegi una care sa nu fie prea lunga si sa nu atarne pe jos. In plus, o perdea de dus prea lunga e predispusa sa se ingalbeneasca in timp.

Cum elimini calcarul de pe perdeaua de la dus


La un moment dat, observi ca perdeaua de dus s-a ingalbenit din cauza ca apa de la robinet nu este complet pura.

Cea ma eficienta metoda de a scapa de pete este sa pui perdeaua de dus intr-un lighean cu apa, in care adaugi 200 ml de clor. Amesteca bine compozitia si asigura-te ca intreaga perdea este scufundata in apa.

Lasa perdeaua la inmuiat timp de 24 de ore, apoi spal-o la masina, tot la 40 de grade.

Spalarea manuala a perdelei de dus


Daca perdeaua ta de dus nu se spala la masina, o poti readuce la viata folosind o crema abraziva.

Aplica crema pe perdea si freaca perdeaua cu un burete, insistand pe zonele cu pete. Lasa crema sa actioneze timp de 15 minute, apoi clateste-o cu apa calduta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului