Cum sa...

#curatare geamuri #curatenie paste #spalare geamuri #geamuri

Cum sa speli geamurile corect, inainte de Paste. Doar asa vor straluci dupa o iarna grea

 Curatarea geamurilor dupa perioada de iarna este o activitate destul de dificila. Gospodinele se pregatesc de zor pentru Paste si iata mai jos un truc care te va ajuta sa speli geamurile rapid. Vor straluci imediat!

 

Truc pentru a curata rapid geamurile dupa perioada iernii

Chiar si cele mai experimentate gospodine au diferite trucuri pentru a face orice munca din casa sau curte mai usoara. Iata cum poti sa speli rapid geamurile dupa sezonul rece si sa le pregatesti sa straluceasca de Paste:

Mai intai umple o galeata sau un recipient mai mare cu apa curata si rece. Adauga in ea cateva picaturi de sapun lichid pentru vase. Foloseste o carpa curata din microfibra sau un burete pentru a trece peste suprafata ferestrei, de sus in jos. Nu uita sa stergi atat in exterior, cat si in interior.

Pulverizeaza apoii pe geam o solutie din otet si apa (doua linguri de otet la un litru de apa). Sterge folosind un prosop curat sau prosoape de hartie. Daca inca raman urme poti repeta intreaga procedura.

Este foarte important sa cureti geamurile intr-o zi racoroasa si innorata astfel incat solutia de curatare a geamurilor sa nu se usuce pe sticla inainte de a le sterge.

Alte trucuri testate, eficiente pentru curatarea geamurilor:

Ceai cu lamaie. Pune un pliculet de ceai si o felie de lamaie intr-un recipient cu 2-3 litri de apa. Acest amestec va dizolva rapid grasimea si praful, iar acidul citric va face fata calcarului.

Amidon. Foloseste doua linguri de amidon de porumb in 700 ml de apa fierbinte si amesteca bine ca sa nu fie cocoloase. Toarna lichidul intr-o sticla cu pulverizator. Pulverizeaza apoi pe geamuri si oglinzi, apoi sterge-le cu o carpa din microfibra. Acest amestec va reda ferestrelor si oglinzilor stralucirea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului