Cum sa...

#spalare blugi #sfaturi practice #blugi

Cum sa speli blugii corect! Pana acum o faceai gresit!

Exista pareri potrivita carora blugii ar trebui spalati doar manual. Altii sunt de parere ca blugii nu ar trebui spalati niciodata sau foarte rar. Insa cei mai multi obisnuiesc sa spele aceste piese vestimentare in masina de spalat, la un loc cu alte rufe.

Blugii au nevoie de spalare speciala, delicata, pentru a ramane rezistenti si a nu se decolora. La fel de important este si felul in care blugii sunt uscati. Pentru a nu se sifona atunci cand sunt pusi la programul pentru uscat sau sunt pusi afara pe uscatorul de rufe, exista cateva trucuri speciale.

Invata sa speli corect blugii si vei avea intotdeauna o aparitie impecabila, indiferent de modelul de jeansi care predomina la tine in garderoba.

Cel mai bun mod in care sa speli blugii

Indiferent ca sunt noi sau vechi, blugii se intorc de fiecare data pe dos inainte de a fi bagati la masina de spalat. In felul acesta, previi decolorarea lor si uzura care poate aparea la nivelul buzunarelor, tivului sau beteliei pantalonilor. De asemenea, este important sa inchizi fermoarele si nasturii sau capsele.

Modelele de blugi cu gauri se pot spala, folosind niste clipsuri pentru a prinde aceste gauri ca sa nu se desfaca mai mult decat ti-ai dori, in timpul spalarii. Foloseste detergent care nu decoloreaza blugii si lasa-i la un ciclu de slapare delicat.

Blugii elastici sau cei care au in compozitie materiale elastice se spala cu apa calduta si au nevoie doar de o stoarcere usoara. Expusi la temperaturi ridicate si storsi prea tare, blugii elastici se pot strica, din cauza ca materialul se va slabi cu usurinta.

Cum se usuca blugii

Cand usuci blugii in uscator foloseste un ciclu delicat de uscare si temperatura joasa. Pentru ca blugii sa fie mai rezistenti si sa isi pastreze forma, cel mai bine este sa ii usuci afara. Cand ii scoti din masina, scutura-i cu putere, indreapta cutele si pune-i pe uscatorul de rufe.

Alte trucuri pentru a slapa hainele din denim

Nu incarca masina si uscatorul pana la refuz. Cu cat pui mai multe piese vestimentare intr-o incarcatura, cu atat exista riscul ca tesaturile sa se subtieze si cusaturile sa se desfaca. Atunci cand nu au spatiu sa se spele, fermoarele si capsele se pot agata si pot rupe tesaturile. Rufele au nevoie de spatiu pentru a se spala si pentru a se usca corespunzator.

Indeparteaza petele rapid: curata petele inainte de a pune la spalat, in felul acesta rufele nu vor avea nevoie de un program special la o temperatura mai mare in masina de spalat, care le-ar putea deteriora.

Separa blugii de culoare inchisa de cei de culoare deschisa: blugii nu se spala la un loc, ci se separa in functie de culoare. Transferul de culoare se mai produce si in cazul blugilor noi de culoare inchisa, atunci cand te asezi pe huse de culori deschise sau cand porti o poseta intr-o culoare deschisa.

Sursa foto: thejeansite.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea