Cum sa...

#scapa de soareci #soareci casa #soareci

Cum sa scapi de soarecii din casa

Soarecii pot ajunge sa invadeze casa, facand ravagii in camara, printre alimente si alte lucruri din locuinta. In plus, acesti daunatori sunt purtatori de microbi si boli grave, de aceea este important sa iei masuri urgente de a scapa de ei, daca observi ca au pastruns in casa.

Descopera locul prin care patrund in casa

Inainte sa pui capcane sau momeli pentru soareci, va trebui sa afli care este locul prin care soarecii ajung in casa ta. Este important sa stii cum acestia ajung in interior, altfel este ineficient sa pui capcane la intamplare, peste tot prin pivnita sau in alte locuri. Descopera unde isi fac cuibul in casa soarecii si odata ce ai gasit aceste locuri, asaza acolo capcanele. Cei care se ocupa cu exterminarea soarecilor din casa stiu cel mai bine unde si cate capcane ar trebui puse.

Cumpara capcane pentru soareci

Exista multe tipuri de capcane pentru soareci, depinde doar de tine pe care vrei sa le achizitionezi. Unele sunt capcane clasice, pe care va trebui sa pui si o momeala al carei miros sa atraga soarecii, pentru ca acestia sa se prinda in cursa. Mai sunt disponibile si capcane asemenea unor cutii negre, in care soarecii se vor prinde, si pe care apoi le poti arunca cu totul, fara sa fii nevoit sa vezi animalul prins.

Foloseste lana de otel pentru a izola casa

Odata ce ai descoperit ca soarecii au patruns in casa si ai ajuns sa tii situatia sub control, iti doresti sa ai certitudinea ca niciun alt inamic de acest fel nu isi mai face aparitia. Tine cont de faptul ca soarecii pot patrunde prin gauri mici de dimensiunea unui banut. Si chiar si atunci cand o gaura este prea mica ca sa poata patrunde prin ea, soarecii vor roade atat cat este nevoie pentru a-si face loc prin acel orificiu. Solutia este sa izolezi aceste locuri cu lana de otel, un material pe care soarecii nu il pot manca.

Verifica atent garajul

Garajul este unul dintre locurile preferate ale soarecilor. Odata ce patrund in acest loc, soarecii ajung sa se cuibareasca chiar sub capota masinii, acolo unde vor sta la caldura motorului. In cazul in care patrund in garaj si respectiv la motorul masinii ar putea provoca stricaciuni serioase masinii daca vor incepe sa roada de firele si cablurile pe care le gasesc la motor.

Taie arbustii din fata casei

Arbustii si ramurile copacilor de langa casa ar trebui taiate, altfel se transforma in adevarate „autostrazi“ pentru soareci si insecte care intra in casa. De asemenea, tine stiva de lemne pentru iarna la o distanta cat se poate de mare de casa, pentru ca soarecilor le place sa se cuibareasca in acest loc.

Pastreaza cerealele in recipiente etanse

Pastreaza cerealele si alte lucruri din camara in recipiente etanse pe care soarecii nu au cum sa le atace. Mancarea pentru animale reprezinta pentru soareci un alt punct de interes, asadar si aceasta trebuie pastrata in recipiente care nu pot fi roase.

Adopta o pisica

Simpla existenta a unei pisici in casa le sperie pe rozatoare si le tine la distanta. In plus, pisicile sunt buni vanatori si te vor ajuta sa scapi de micii invadatori fara prea mult efort.

Cand ar trebui sa apelezi la un profesionist

Atunci cand soarecii continua sa patrunda in locuinta si nu iti dai seama care este locul prin care intra in interior, poate cel mai bine ar fi sa apelezi la un profesionist. Acesta va veni si dupa o evaluare a locului iti va spune pe unde au patruns soarecii in casa. Tot de la aceasta poti primi si solutia pentru a combate daunatorii.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea