Cum sa...

#invazie purici # purici casa #purici

Cum sa scapi de puricii din casa

Atunci cand casa ta este invadata de purici, de obicei acestia nu raman intr-un singur loc. Iar daca ai si animale de companie, cu siguranta s-au ocupat sa ii imprastie in toate camerele in care au acces. Din fericire, exista cateva modalitati prin care poti scapa cu usurinta de purici si te ajuta sa previi revenirea lor.

1. Sapunul de vase

Poti crea o adevarata capcana pentru purici folosind sapun si putina apa. Tot ce trebuie sa faci este sa umpli o farfurie sau un castron cu acest amestec si sa il pui in incaperile in care suspectezi prezenta puricilor. Din cauza vascozitatii ridicate, aceasta solutie de sapun cu apa actioneaza ca un adeziv pentru paraziti, prinzandu-i intr-o capcana.

2. Spray din plante

Una dintre metodele rapide pe care le poti aplica pentru a scapa de puricii de acasa presupune realizarea unui spray pentru purici din ingrediente non-toxice: 4 litri de otet, 2 litri de apa, 500 ml de suc de lamaie si 250 ml de suc de capsuni. Toate acestea trebuie amestecate si mutate intr-o sticla cu pulverizator. Aplica spray-ul dupa ce te asiguri ca ai aspirat si curatat toate zonele pe care le banuiesti a fi infestate.

3. Bicarbonatul de sodiu

Aspirarea este una dintre cele mai eficiente masuri pe care le poti lua pentru a scapa de paraziti. Exista insa si un truc: eficacitatea acestei metode creste prin utilizarea de bicarbonat de sodiu!

inainte de a aspira, pune bicarbonatul de sodiu de-a lungul covoarelor, ia o perie tare si asigura-te ca acesta ajunge in tesatura. Dupa aspirare, goleste cu grija continutul sacului si ai grija unde il depozitezi.

4. Sare

La fel ca bicarbonatul de sodiu, sarea este o metoda eficienta de a scapa de purici, actionand ca un agent de deshidratare. Modul de implementare este asemanator cu cel folosit in cazul prafului de copt: presara putina sare peste covoare pentru o zi-doua si apoi aspira in intreaga casa.

5. Spray de lamaie

Folosirea lamaii este recomandat mai ales atunci cand vorbim despre un mobilier infectat. Spray-ul se poate crea foarte usor folosind o lamaie subtire adaugata intr-o oala de apa ce este apoi lasata sa fiarba. Aceasta solutie se lasa peste noapte si se toarna intr-o sticla cu pulverizator. A doua zi, spray-ul poate fi folosit pentru zonele infestate din casa - canapele, lenjeria de pat, scaunele etc.

6. Pamant de diatomee

Pamantul de diatomee este format din resturile microscopice ale algelor fosile. Este o pulbere foarte fina, care nu este toxica pentru oameni si cauzeaza deshidratarea parazitilor. Aplica aceasta pulbere in zonele pe care le consideri infestate si lasa-o sa actioneze timp de 2 zile. Desi nu este toxica, aveti grija sa va protejati ochii si gatul in timpul acestei actiuni.

7. Rozmarin

Rozmarinul poate fi utilizat pentru tratarea infestarilor usoare si presupune crearea unei pulberi la care poti adauga si pelin, fenicul si menta. Asigura-te ca il presari pe covoare, mobilier, asternuturi si oriunde consideri necesar. Atentie! Rozmarinul doar respinge puricii, nu ii si omoara.

8. Plantele care resping puricii

Exista anumite plante care te pot ajuta sa respingi acesti paraziti. Acestea contin uleiuri specifice, compusi si substante chimice pe care puricii le urasc si vor incerca sa le evite. Cateva dintre ele sunt: crizantemele, lavanda si menta creata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea