Cum sa...

# pete de sare iarna # pete de sare masina # curatare masina #pete de sare #masina

Cum sa scapi de petele de sare din masina

Iarna nu este tocmai anotimpul preferat al soferilor. Pe langa pregatirea temeinica a masinii pentru sezonul rece, mentinerea curateniei in interiorul autoturismului devine o grija in plus. Sarea imprastiata pe carosabil pentru topirea poleiului si a zapezii se va depune pe presurile din interiorul masinii. Desi la o prima vedere acestea par usor de indepartat, lucrurile nu stau chiar asa. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa cureti cu usurinta petele de sare.

1. Pentru a nu merge des la spalatoria auto, poti prepara acasa o solutie de curatare din produse naturale, pe baza de otet. Te va ajuta sa scapi rapid de petet, este simplu de preparat si nu este daunatoare pentru mediul inconjurator.

Iata care sunt ingredientele si ustensilele de care ai nevoie:

  • 1 sticla cu pulverizator
  • 1 sticla de otet distilat
  • Apa fierbinte
  • O perie cu peri tari
  • O carpa uscata
  • Aspirator

Prepara solutia de curatare a petelor:

Intr-o sticla cu pulverizator adauga 50% otet si 50% apa fierbinte.

Amesteca bine si pulverizeaza solutia pe zonele in care exista petele de sare, cum ar fi covorasele de masina care sunt locurile cele mai expuse la aparitia acestor urme neplacute. Lasa solutia sa actioneze cateva minute, apoi cu ajutorul periei pe care ai pregatit-o freca cu putere petele. Sterge apoi cu o carpa uscata pentru a absorbi solutia in exces. Foloseste aspiratorul pentru a aspira resturile de sare care au ramas.

Pune apoi covorasele masinii pe o bara, la uscat. In cazul in care masina ramane in interior, poti lasa covorasele sa se usuce in interiorul autoturismului, dar lasa geamurile deschise pentru a iesi mirosul de otet.

2. O alta metoda prin care poti scapa rapid si eficient de petele de sare din interiorul masinii este utilizarea detergentului pentru covoare.

Ingredientele de care ai nevoie pentru a pune in aplicare aceasta metoda sunt urmatoarele:

  • Detergent spuma pentru covoare
  • O perie
  • Aspirator

Aplica spuma de curatat pe covoarasele masinii. Aplica un strat mai generos din aceasta solutie pe petele de sare care s-au format pe covorase. Foloseste peria pentru a scoate usor sarea din tesatura, la suprafata. Lasa apoi solutia sa se usuce. Foloseste la final aspiratorul pentru a aduna toate resturile care au rezultat in urma curatarii.

Sursa foto: liveabout.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare