Cum sa...

#scapa de moliile din casa #invazie molii # scapa de molii #molii #remedii naturale #molii locuinta

Cum sa scapi de moliile din casa fara a apela la chimicale

Moliile ti-au luat cu asalt locuinta? Acestea sunt atrase in special de hainele si paturile din lana insa adora orice alte materiale naturale. Moliile pot intra foarte usor in locuinta, pe geam sau chiar pe usa de la intrare, fara sa-ti dai seama.

Daca ai observat ca acestea si-au facut aparitia, trebuie sa actionezi din timp si sa nu le lasi sa se inmulteasca peste masura.

Aspira foarte bine locuinta

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa aspiri foarte bine intraga locuinta. Insista in special in locurile in care ai mocheta sau covoare si nu sari peste canapele si fotolii sau alte obiecte de mobilier imbracate in material textil. Toate acestea sunt adesea invadate de molii, iar posibilitatea ca ele sa-si lase larvele in aceste locuri sunt foarte mari.

Scoate toate hainele din sifonier

Daca moliile au patruns in sifonier scoate-le pe toate de acolo si spala-le foarte bine pentru a omori atat lavele cat si moliile adulte.

Curata sifonierul

Curata sifonierul insistand in special in colturi si unghere, Nu lasa nicio bucatica nestearsa foarte bine. Foloseste o carpa inmuiata intr-o solutie formata din doi litri de apa calduta, doua-trei linguri de otet si ulei esential cu aroma de levantica. Amesteca ingredientele foarte bine si curata cu atentie fiecare raft al sifonierului. Solutia va lasa un miros frumos si relaxant in urma, dar respingator pentru aceste insecte.

Congeleaza hainele

Daca ai prea multe haine si nu reusesti sa le speli pe toate, baga restul la congelator. Temepraturile foarte mici vor ucide rapid atat moliile cat si larvele acestora. Este suficient sa le lasi in congelator peste noapte.

Foloseste lemn de cedru

Sursa foto: amazon.com

Lemnul de cedru, natural, este cel mai bun remediu anti-molii pe care natura ti-l poate oferi. Acesta alunga rapid moliile si lasa un parfum delicat si foarte placut in sifonier. Lemnul de cedru poate fi cumparat orice supermarket, si se gaseste sub forma de bilute sau sub alte forme haioase, iar unele dintre acestea au chiar si agatatoare. In momentul in care suprafata acestora se usuca si nu mai sunt parfumate, trebuie doar sa le slefuiesti cu ajutorul unui smirghel pentru a elibera aroma.

Saculeti de levantica

Sursa foto: confettidirect.co.uk

Si levantica este un repelent natural pentru molii. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi sau sa faci chiar tu, acasa, cativa saculeti de dimensiuni medii si sa-i umplii cu flori de lavanda. Asaza saculetii in sifonier si vei tine moliile la distanta. Schimba anual florile de lavanda!

Sursa foto principala: thetipsguru.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea