Cum sa...

# cum scapi de molii # molii camara #molii #camara

Cum sa scapi de moliile din camara

Fata de alte insecte sau gandaci, moliile de camara nu sunt neaparat un semn al unei case murdare. Aceasta ajung in casa ta cel mai probabil prin intermediul ambalajelor alimentare. Ouale acestora sunt aproape invizibile si vor ajunge apoi sa se transforme in molii la tine in dulap. Iata cativa pasi pe care ii poti urma pentru a scapa definitiv de aceasta problema.

1. Investigheaza continutul dulapurilor

inca de la prima molie pe care o vezi zburand in casa, inspecteaza fiecare pachet de mancare in parte. Goleste toate dulapurile si analizeaza in special cerealele, faina, nucile, biscuitii etc. Atentie deosebita trebuie sa acorzi si mancarii pentru animale.

2. Arunca tot ce este contaminat

Arunca tot ceea ce este contaminat si, de asemenea, ambalajele si produsele despre care nu esti sigur, dar par suspecte.

3. Curata zonele afectate

Scoate rafturile din dulapul care este infestat si spala-le cu un amestec de apa calda cu sapun si otet. Daca esti un fan al uleiuri esentiale, adauga in apa cateva picaturi de ulei de menta. Moliile de camara urasc menta si piperul. Spala balamalele, manerele usii, peretii si tavanele dulapului, precum si toate colturile.

4. Spala toate recipientele

Chiar daca un recipient arata curat si neatins, este bine sa il golesti si sa il speli cu apa calda si sapun pentru a te asigura ca nu a fost infestat.

5. Asigura-te ca totul este uscat

Moliile de camara iubesc umiditatea, asa ca va trebui sa te asiguri ca ai curatat si uscat foarte bine fiecare colt. Ideal ar fi sa lasi usa dulapului deschisa pentru o zi dupa terminarea curateniei, inainte de a incepe sa pui inapoi alimentele pe rafturi.

6. Foloseste ambalaje impotriva moliilor

Pentru a scapa definitiv de molii, trebuie sa te asiguri ca absolut tot ce se intoarce pe rafturile din bucatarie se afla in recipiente! Recomandarea noastra este sa folosesti caserole si borcane etanse, de la branduri de calitate, inclusiv pentru biscuiti, cereale sau alte alimente uscate depozitate in camara.

7. Scapa de gunoi

Nu uita sa duci gunoiul dupa ce termini curatenia. Scapa de alimentele contaminate si tine gunoiul departe de casa.

Exista alternative organice?

Ca orice vietuitoare din natura, si molia de camara are anumite substante si produse pe care nu le suporta precum: otetul, uleiul de menta, uleiul de eucalipt si frunzele de dafin.

In loc sa folosesti detergent din comert, foloseste otet atunci cand cureti rafturile. Picura o cantitate mica de ulei de eucalipt sau ulei de menta pe o carpa si sterge rafturile si usa, pe dinauntru si pe dinafara.

Dupa ce ai terminat de curatat, pune frunzele de dafin peste tot, inclusiv pe recipientele care contin alimente uscate.

Ce faci daca moliile apar din nou?

Iti recomandam sa urmezi acesti pasi si cu siguranta vei scapa de moliile de camara. Daca totusi problema persista, repeta pasii in zonele afectate, reactionand rapid pentru a limita raspandirea insectelor si sterge dulapurile cu otet, in mod regulat.

In plus, ai grija ca de fiecare data cand achizitionezi produse uscate - faina si cereale, in mod special - sa nu uiti sa le pui la congelator cateva zile inainte de a le muta intr-un alt recipient de depozitare.

Sursa foto: almanac.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare