Cum sa...

#buchet #flori #fructe

Cum sa realizezi un buchet din fructe si flori

Daca vrei sa faci cuiva o surpriza cu adevarata inedita, ii poti oferi un buchet format din flori si fructe, buchet realizat chiar de tine. Iata lucrurile de care ai nevoie dar si pasii pe care trebuie sa ii urmezi in acest sens.


Materiale necesare:

 

  • Flori (numarul depinde in functie de dimensiunea unei flori, dar in general se prefera trandafirii, lalelele sau gerbera )
  • Fructe ( mandarine , struguri, mere de dimensiuni mici, clementine ,  kiwi, capsuni etc)
  • Bete pentru frigarui (in functie de numarul de fructe)
  • Panglica de infasurat.


Cum se procedeaza


1
In primul rand, este recomandat sa optezi pentru flori in nuante asemanatoare fructelor pe care urmeaza sa le adaugi in buchet sau din contra, in culori puternic contrastate pentru a face o diferenta evidenta.


2 Spala bine fructele alese si sterge-le pe fiecare in parta cu un prosop de hartie pentru a indeparta excesul de apa si pentru a evita astfel surprizele neplacute. Dupa ce te-ai asigurat ca fructele sunt suficient de proaspete si tari (evita fructele coapte si moi), le poti aseza in varful betelor pentru frigarui. Fixeaza-le bine pentru a evita ca acestea sa cada din buchet.


3
Dupa ce ai fixat fructele cu ajutorul betelor pentru frigarui, poti incepe aranjarea buchetului. Imparte florile si fructele in mod egal in buchet pentru a crea o imagine cat mai bine proportionata.  Recomandat este sa faci un buchet rotund pentru ca betele in care sunt infipte fructele nu iti ofera prea multe optiuni, insa daca doresti, poti incerca si varianta de buchet piramidal . Totusi, ca si aspect vizual, cea mai buna varianta este cea de buchet rotund.


4 Dupa ce ai terminat aranjarea buchetului, infasoara-i coada intr-o panglica de satin in nuante aseamantoare cu cele din buchet, iar la final taie coditele in asa fel incat sa fie toate la acelasi nivel.


Sfat: pastreaza buchetul la frigider pana in momentul in care il daruiesti. Regleaza temperatura frigiderului pentru a evita ca fructele sa inghete.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare