Cum sa...

#ornamente lemn #gravura sticla #dremel #craciun #decoratiuni craciun #creativitate

Cum sa realizezi cele mai frumoase decoratiuni pentru Craciun

Cand primii fulgi de nea stau sa cada, cand luminitele decorative aprind strazile orasului si vitrinele magazinelor sunt imbracate in haine de Craciun, se poate spune ca am intrat oficial in atmosfera sarbatorilor de iarna. Este cea mai buna perioada din an cand ne putem explora creativitatea prin activitati relaxante de bricolaj pentru impodobirea bradului si a casei sau pentru realizarea de cadouri dichisite cu drag.

Asadar, este timpul sa ne inarmam cu mult entuziasm, creativitate si, bineinteles, o unealta magica Dremel, care ne va ajuta sa punem in practica toate ideile. Vom folosi un Dremel 7700 -30, una dintre cele mai utile si versatile unelte multifunctionale de bricolaj. Astfel, avem la dispozitie 30 de accesorii cu care vom putea grava, decupa, taia si slefui diferite materiale.

Si pentru ca ne dorim sa antrenam si copiii in astfel de activitati, unealta noastra este dotata cu acumulator, ceea ce o face mult mai usor si sigur de folosit de catre cei mici. In plus, si pentru noi este mai comod sa dispunem de toata flexibilitatea unui aparat cu acumulator, decat sa ne restrictionam folosirea in zona unei surse de alimentare.

Iar acum, daca ne-am familiarizat deja cu aceasta unealta minune, este timpul sa vedem ce activitati distractive putem pune la cale, pentru familia noastra, in prag de sarbatoare.

Decupare si slefuire decoratiuni din lemn in forme de stelute si inimioare

Prima provocare consta in elaborarea unor elemente decorative din lemn, in forma de inimioare si stelute, de inspiratie scandinava, pe care le putem agata deasupra unui semineu sau cu care putem impodobi bradutul. Decoratiunile au un efect deosebit, inspirand in casa o atmosfera festiva, fara a necesita un efort prea mare din partea noastra.

Pentru realizarea lor avem nevoie de lemn de balsa, carton pentru sablon, creion, foarfece, vopsea rosie si panglica sau fir. Incepem prin a realiza doua sabloane din carton, desenand forme de inimioara si steluta, iar apoi decupandu-le. Pe lemnul de balsa desenam conturul sabloanelor si decupam cele doua forme cu ajutorul uneltei Dremel. Urmeaza etapa in care realizam cate un orificiu in parte superioara a formelor, pe unde vom introduce panglica sau firul, in functie de preferinte.

Acum tot ce mai ramane de facut este sa vopsim ambele parti si sa slefuim formele de-a lungul muchiilor. In final, cei mici vor putea bineinteles sa contribuie la decorarea formelor cu accesorii, bilute, panglici, sclipici etc.

Gravura in sticla – pahare gravate cu motive de sarbatoare

Cea de-a doua provocare necesita o indemanare foarte buna si multa rabdare pentru ca ceea ce va propunem in continuare este gravarea paharelor din sticla pentru decorarea mesei de Craciun.

Avem astfel nevoie de o imagine care sa contina desenul pe care dorim sa il gravam si pe care o vom fixa pe interiorul paharului. Puteti alege o imagine simpla cu o steluta sau puteti opta pentru combinatii inedite cu motive specifice sarbatorilor, precum crengute de brad, conuri, reni, pe care sa le reinterpretati in stilul personal cu ajutorul Dremel 7700 – 30.

Daca propunerile noastre v-au inspirat si doriti sa experimentati magia proiectelor DIY in aceasta iarna, va recomandam uneltele multifunctionale Dremel, care reprezinta o sursa inepuizabila de idei nu numai pentru realizarea decoratiunilor de Craciun, ci si pentru alte activitati de bricolaj din interiorul si exteriorul casei.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului