Cum sa...

#mucegai casa #mucegai pereti #prevenire mucegai

Cum sa previi mucegairea peretilor in sezonul rece

Odata cu debutul sezonului rece, apare si riscul de mucegaire a peretilor din casa, din cauza condensului care se creeaza. Desi este una dintre problemele care cu greu se rezolva daca este vorba despre o casa fara izolatie termica suplimentara, exista cateva solutii si in acest sens. Iata cateva dintre acestea:


1. Identifica zonele care ar putea avea probleme

Primul pas in prevenirea mucegaiului este sa identifici zonele care sunt predispuse acestei probleme. Ferestrele care fac condens, zonele care au fost inundate sau eventualele pete de pe pereti sunt cele mai vulnerabile zone.

Imprastie in aceste zone din timp produse care previn mucegairea si repara ferestrele deteriorate, prin izolare cu benzi adezive, pentru a preveni intrarea aerului rece si crearea condensului.


2. Usuca rapid zonele umede

Zonele in care persista umezeala sunt cel mai frecvent tinta mucegaiului. Asadar, incearca sa usuci rapid aceste zone. Tevile neetansate, covoarele deteriorate sau mobilierul trebuie perfect uscate, inainte de debutul sezonului rece. Nu lasa, de asemenea, obiecte ude in casa sau in jurul casei si asigura-te ca podeaua si peretii din baie sunt perfect uscati dupa ce ai facut dus. Totodata, nu lasa rufele ude prea mult timp in masina, deoarece mucegaiul se formeaza rapid si se imprastie la fel de repede. Usuca-le mai bine in afara casei.


3. Fereste-te de umezeala cu o ventilatie corespunzatoare

Activitatile casnice si aburii care se formeaza in casa pot incuraja formarea mucegaiului. Asigura-te ca atunci cand gatesti, faci dus sau usuci rufe in casa ai un ventilator permanent pornit care sa elimine rapid aburii sau umezeala care se creeaza.

oti utiliza in acest sens si aerul conditionat pe dezumidificare, insa asigura-te ca si aceste aparate sunt curatate periodic deoarece si ele pot produce umezeala in casa. Daca nu ai hota in bucatarie pe care sa o folosesti atunci cand gatesti, tine geamuriele deschise, pentru a nu retine umezeala in interior.

Sursa foto: icl.coop
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului