Cum sa...

#canicula #alimente #frigider

Cum sa pastrezi alimentele pe canicula

Venirea verii aduce cu sine cresterea temperaturilor si instalarea caniculei. Si cum aceasta afecteaza nu doar organismul uman, ci si alimentele, in aceasta perioada trebuie sa avem mare grija la pastrarea calitatii acestora. Acest aspect, impreuna cu o dieta adecvata, ne vor pastra in afara problemelor de sanatate, care sunt favorizate de cresterea temperaturii. Iata asadar cateva sfaturi pentru a pastra alimentele pe perioada caniculei.
 


1 Alege alimentele cat mai bine
 

 
Cauta sa nu pui la pastrare legume si fructe care au pete sau mici urme. Caldura va grabi deteriorarea lor, astfel ca cel mai indicat ar fi sa fie cat mai proaspete si intacte. 
 
 

2 Depoziteaza alimentele in conditii corecte
 

 
Tine alimentele separate unele de altele, in pungi, diferite recipiente sau invelite in prosoape de hartie . Ai grija ca alimentele care se altereaza usor sa nu fie asezate in pungi de hartie , ca sa nu transpire si astfel sa se strice mai repede.
 


3 Nu lasa alimentele sa stea la temperatura camerei
 

 
Scurteaza perioada de timp pe care alimentele pe care le mananci sau gatesti o petrec la temperatura camerei. De asemenea, nu lasa mancarea gatita sa stea la temperatura camerei. Exceptie de la aceasta regula fac mancarurile fierbinti, pe care abia le-ai luat de pe foc. Este indicat ca aceste mancarurile calde sa nu fie puse in frigider imediat, ci sa fie lasate sa se raceasca.
 
 

4 Congeleaza rapid produsele pe care le depozitezi la congelator
 

 
Atunci cand vrei sa pui la congelator diferite produse, scurteaza timpul pe care acestea le petrec in bucatarie, pana la introducerea in congelator. Reducerea acestei perioade le va ajuta sa ramana intr-o stare mai buna. In cazul alimentelor deja congelate, acestea nu vor trebui lasate sa se topeasca.
 
 

5 Dezgheata alimentele in cuptorul cu microunde
 

 
Foloseste acest tip de pentru a evita ca alimentele sa fie afectate de caldura. Lasandu-le in camera sau pe balcon ai putea sa uiti de ele si astfel, trecand mai mult timp decat este necesar pentru dezghetare , sa conduca la alterarea lor.
 
 

6 Nu gati in cantitati mari
 

 
In aceasta perioada mancarea gatita se poate strica foarte repede. De aceea este indicat sa gatesti putin, doar pentru cat se mananca la o masa. Altfel risti ca la reincalzirea mancarii sa constati ca mancarea are deja un gust ciudat.
 
 

7 Nu deschide des usa frigiderului iar atunci cand o faci, nu o tine deschisa pentru mult timp
 

 
Alimentele din frigider se vor pastra mai bine daca nu vei deschide des usa locului de depozitare la rece, acest lucru impiedicand caldura sa intre in frigider. In plus, atunci cand o deschizi, nu o tine intredeschisa pentru a nu expune mancarea la temperatura din exterior, de fapt la oscilatii de temperatura.
 
 
Foto : wellsphere.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea