Cum sa...

#petrecere perfecta # petrecere reusita #organizare petrecere

Cum sa organizezi petrecerea perfecta de vara la tine acasa in sapte pasi simpli

Sezonul cald e aici si e perioada perfecta sa stai in aer liber cu prietenii si sa petreceti in serile de weekend. Fie ca ai o gradina pusa la punct pentru petreceri, fie un balcon si o sufragerie incapatoare, iata cum pot sa pui la punct o petrecere reusita:

Alege o tema

Cu o tema potrivita vei reusi sa dai petrecerii tale un aer primitor si vei crea o atmosfera numai buna de distractie. Nu trebuie sa te dai peste cap si sa incerci sa potrivesti totul pana la cel mai mic detaliu: e suficient sa ai un anumit motiv care sa se regaseasca in decor. De exemplu, alege o anumita culoare predominanta sau o anumita paleta de culori pentru piesele principale, precum fata de masa, servetele sau baloane.

Planifica meniul potrivit

O petrecere inseamna distractie, dar si mancare, insa ai grija sa nu exagerezi cu prea multe preparate si sa faci risipa. Daca optezi pentru gratar, atunci alege felul principal (mult iubitii burgeri sau costite de porc), cateva salate si desert. In schimb, daca nu vrei sa faci gratar, atunci alege un meniu cu finger foods, usor de pregatit si, bineinteles, pe care le pot savura apoi rapid toti invitatii tai.

Nu uita de bauturi

Ce ar fi o petrecere de vara fara cateva bauturi racoritoare? Tine cont de preferintele invitatilor si pune-le la dispozitie bauturi pentru toate gusturile, de la cele fara alcool si pana la renumitele cocktailuri. Poti sa pregatesti chiar tu cateva retete de cocktailuri alcoolice, cu ingredientele de baza, sucuri naturale si gheata. Trebuie sa ai tot ce trebuie la indemana si le poti prepara rapid intr-un blender, mixand ingredientele impreuna. In plus, ii poti provoca pe invitati sa isi prepare singuri bauturile preferate, ca sa dai o nota energica petrecerii tale.

Creeaza zone de socializare

Toata lumea se duce acolo unde e mancarea si apoi se retrage intr-un colt. Asa ca, daca vrei sa incurajezi cat mai mult socializarea intre invitati, pregateste zone speciale. Asaza cateva scaune impreuna sau cateva perne confortabile langa o masuta, unde sa poata sa manance impreuna si sa se bucure de un cocktail racoritor pregatit ceva mai devreme de tine.

Creeaza atmosfera potrivita

Un playlist bun anima orice petrecere si transforma intreaga atmosfera. Ce merge mai bine cu un pahar de mojito decat un mix cu melodii de vara preferate de toata lumea sau, daca vrei sa mentii o atmosfera mai relaxata, da drumul la un playlist cu melodii jazz. Ai nevoie doar de un sistem audio bun sau, de ce nu, de cateva boxe wireless multi-room, care sa redea melodiile preferate in acelasi timp, pe care sa le poti muta in locurile ideale din curte.

Lumineaza noaptea

Nimeni nu vrea sa plece acasa imediat dupa apusul soarelui. Drept urmare, tine petrecerea in toi cu luminile potrivite. Pe langa lampi si felinare, poti sa folosesti si ghirlande luminoase, ca sa creezi o atmosfera intima si captivanta. In plus, exista sisteme speciale de iluminat pe care le poti conecta cu o aplicatie pe telefon si sincroniza apoi cu sistemul audio, pentru o atmosfera veritabila de petrecere.

Pregateste jocuri

Cine nu iubeste activitatile distractive de la o petrecere? Daca ai suficient spatiu in gradina, atunci poti amenaja un loc pentru badminton sau volei. Daca nu, atunci e suficient sa alegi cateva jocuri de societate precum Cards Against Humanity, Catan sau, pentru si mai multa distractie, ruleta cu pahare de shot-uri.

Mai trebuie doar sa iti inviti prietenii, sa ai o doza de voie buna si esti gata de petrecere.

Sursa foto: Shutterstock

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului