Cum sa...

#sfaturi profesionisti # mentinere curatenie #profesionisti #curatenie

Cum sa mentii curatenia in locuinta. Sfaturi de la profesionisti

Pastrarea unei case curate si ingrijite poate fi o sarcina obositoare, dar exista cateva tehnici care pot fi de folos. Profesionistii ne impartasesc cateva trucuri care ne pot ajuta sa mentinem casa curata si ordonata. Hai sa vedem despre ce este vorba.

Intai organizeaza si apoi cumpara

Deseori oamenii incep prin a merge la magazine pentru a cumpara solutii de depozitare, cum ar fi cosurile, dar acest lucu nu face decat sa creasca dezordinea. Dupa ce ai luat decizia de a rezolva problema cu dezordinea, cel mai bine este sa incepi sa faci acest lucru si nu sa cumperi alte lucruri noi.

Incepe cu lucrurile usoare

Daca volumul de munca pare coplesitor, incepe cu ceva mic cum ar fi un sertar cu tacamuri. Acest obicei iti ofera un mic avantaj, un fel de antrenament care te poate ajuta sa ramai motivat pentru a continua curatenia.

Ramai concentrat pe scopul propus

Dupa ce ai intrat in actiune este necesara o atitudine adecvata pentru a continua intr-un ritm sustinut. Seteaza-ti un cronometru la inceperea actiunii. Pot fi doar 15 minute, dar in tot acest timp ramai concentrat pe ceea ce faci si uita de televizor sau telefon.

Triaza lucrurile cu fermitate

Nu stii ce lucruri ar trebui sa pastrezi si la care din acestea ai putea renunta? Invata sa iti pui intrebari ferme de genul: “Am folosit acest lucru in ultimul an?”: “Il voi folosi in viitor?”; “Daca s-ar sparge, l-as cumpara din nou?”; “Detin un obiect similar care serveste aceluiasi scop?”

Schimba-ti atitudinea

O greseala obisnuita ese deschiderea unui sertar si mutarea lucrurilor dintr-o parte in alta fara a le organiza sau tria. In schimb, eliminarea continutului si analizarea fiecarei piese separat si asezarea ei in cel mai potrivit loc, ar putea fi mai eficienta.

Sorteaza ca un profesionist

Cateva sugestii de organizarea inteligenta te pot ajuta la mentinerea dezordinii sub control. Creeaza un loc pentru fiecare obiect si nu le lasa pe jos. Limiteaza obiectele din casa ta cu strictete si pastreaza doar ceea ce ti se potriveste si iti este util. Totodata, etichetarea te poate ajuta.

Organizeaza locurile cu trafic - sunt adevarate tinte pentru dezordine

Holul este un exemplu de loc in care dezordinea se poate instala usor daca nu suntem organizati. Dupa cea ai eliminat toate lucrurile care nu au ce cauta pe hol, incearca sa creezi spatii si zone specifice de depozitare cum ar fi: carlige de perete pentru genti si haine, o masuta de hol sau rafturi suspendate pentru chei si plicuri, cateva cosuri largi pentru incaltaminte, etc.

Reorganizeaza-ti garderoba

Scoate toate hainele din dulapuri si pune-le pe pat. Sorteaza-le dupa categorii (tricouri, pantaloni, rochii, etc) ca sa stii cate ai din fiecare. Elimina piesele vestimentare deteriorate, care nu ti se mai potrivesc sau in care nu te simti bine. Doneaza hainele care sunt inca in stare buna si la care vrei sa renunti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului