Cum sa...

#zgomot #casa #izolare fonica

Cum sa izolezi fonic casa astfel incat niciun zgomot exterior sa nu te deranjeze

Indiferent de zona in care locuiesti si oricat de linistita ar fi aceasta, zgomotul deranjant poate aparea atunci cand te astepti mai putin. Chiar daca nu exista in zona avioane, trenuri sau masini care sa te deranjeze fonic, poate fi cazul unor vecini sau animale mai galagioase. Sunetul poate intra in casa prin ferestre, usi, podele, pereti sau plafoane, astfel incat trebuie sa ai in vedere blocarea acestora.

Iata asadar cum poti izola fonic casa astfel incat niciun zgomot exterior sa nu te deranjeze.

Profita de un nou inceput

Fie ca ai de gand sa iti construiesti acum o casa sau doar o renovezi pe cea existenta, avem o veste buna – acum este momentul ideal pentru a iti izola casa. Este ideal sa cunosti si sa folosesti materiale de constructie care pot bloca zgomotul, precum caramizile duble. In plus, pentru toate celelalte finisaje, adaugarea izolatiei ar trebui sa reprezinte un pas eficient.

O alta strategie utila de design este aceea de a realiza schita locuintei astfel incat sa tii cat mai departe zonele de locuit precum livingul sau bucataria de dormitoare.

Folosirea izolatiei

Izolatia reprezinta una dintre cele mai puternice metode prin care poti bloca zgomotul sa patrunda in locuinta ta. Izolatia termica obisnuita a peretilor exterior te va ajuta cu siguranta, dar daca esti inca ingrijorat in privinta zgomotului, poti folosi o izolatie speciala. Aceasta poate opri calatoria sunetului printre pereti si o poti folosi doar intre etaje sau pentru peretii din dormitor.

Problema podelelor

Podelele pot avea un impact profund asupra nivelului de zgomot din locuinta ta. Iar acest lucru se intampla in doua moduri: primul este referitor la zgomotul produs in momentul in care te misti prin casa, iar al doilea se refera la proprietatile acustice ale podelei, mai exact la cat sunet absorb acestea.

Lemnul, bambusul si parchetul laminat pot crea un sunet substantial in cazul in care podeaua nu este instalata in mod corect. In schimb, desi sunt mai scumpe, podelele din caramida si din beton s-au dovedit a fi mai silentioase decat lemnul, spre exemplu.

De asemenea, un covor de buna calitate si cat mai gros va fi un adevarat ajutor in ceea ce priveste izolarea fonica.

Gaseste zona prin care zgomotul intra

Ferestrele si usile din locuinta ta pot reprezenta o diferenta uriasa a nivelurilor de zgomot din interior. Asemenea aerului, zgomotul va intra prin orice decalaj, motiv pentru care este important sa te asiguri ca usile si ferestrele sunt bine sigilate.

Usile de interior sunt realizate, de regula, cu piei de 2,5 mm si sunt goale in centru, ceea ce inseamna ca nu reduc efectiv transferul de zgomot. De aceea, recomandarea este sa cauti usi interioare c piei intre 5 mm si 9 mm.

In ceea ce priveste alegerea usilor exterioare realizate din sticla, acestea pot ajuta la controlarea zgomotului interior. Insa, acestea trebuie sa aiba geamuri duble, de o buna calitate, astfel incat sa optimizezi izolatia termica exterioara si proprietatile termice, maximizand totodata aspectul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea