Cum sa...

#casa #izolare fonica #izolare casa

Cum sa iti izolezi fonic casa

Ai obosit sa auzi si cele mai mic zgomote pe care le faci vecinii? Atunci este momentul sa iti izolezi casa ca un adevarat profesionist. Nimic nu este mai relaxant decat sa traiesti intr-o casa linistita, in care nu se aude nici zumzetul insectelor. Iata cateva modalitati de a-ti izola casa fonic, atat la interior, cat si la exterior foarte usor si rapid:

Izolarea fonica exterioara

Zgomotul se poate strecura prin cea mai mica crapatura sau imperfectiune a peretilor exteriori. De asemenea, materialele foarte subtiri pot duce rapid la propagarea rapida zgomotului, asa ca ai mare grija la acestea.

Pentru a-ti da seama de zgomotele care se propaga din afara, opreste mai intai toate apatura electrocasnica si asculta cu atentie in ce parti se emana zgomotul cel mai tare dinspre exterior.

Examineaza peretii, usile, ferestrele, tavanele si podelele. Orice mica crapatura trebuie rapid reparata. Asadar, sigileaza gaurile si crapaturile din jurul ferestrelor si usilor cu poliuretan sau banda adeziva izolatoare.

Cablurile si conductele care intra in casa trebuie, de asemenea, bine izolate cu poliester sau chit.

Geamurile duble pot duce la o diferenta imensa, in ceea ce priveste izolarea fonica exterioara. Ai grija, totodata, ca ferestrele sa fie echipate cu garnituri.

Atunci cand proiectezi sau renovezi casa, fii atent ca dormitoarele sa nu aiba o pozitie sensibila la zgomot. Asigura-te ca tevile si instalatiile sanitare sunt situate departe de aceste zone linistite.

In cazul in care zgomotul cel mai mare vine de la vecini sau din cauza traficului, planteaza copaci sau garduri vii in jurul casei. Acestea vor ajuta la amortizarea sunetului si iti vor oferi si un ajutor psihologic prin blocarea vederii surselor de zgomot.

Izolarea fonica interioara

La interior, izolarea tavanului cu poliester este un element-cheie pentru minimizarea zgomotului. Acestea poate imbunatati si acustica oricarei camere, dar este si un bun izolator termic.

Atunci cand vine vorba despre pardoseli sau suprafete dure, precum gresie sau lemn, acestea propaga rapid cel mai mic zgomot. O solutie foarte simpla pentru a izola le fonic sunt covoarele cat mai groase.

Sursa foto: homelife.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului