Vrei sa-ti creezi singur draperiile din casa? Iata trei idei simple si eficiente!

Cum sa...

#sfaturi practice #sfaturi practice casa #draperii #diy #cum sa #creare draperii

Vrei sa-ti creezi singur draperiile din casa? Iata trei idei simple si eficiente!

In mod bizar, desi nu sunt dificil de creat, draperiile sunt destul de scumpe in magazine. Invata sa economisesti bani realizand singur draperiile din casa cu foarte putin efort. Iata cum!
In mod bizar, desi nu sunt dificil de creat, draperiile sunt destul de scumpe in magazine. Invata sa economisesti bani realizand singur draperiile din casa cu foarte putin efort. Iata cum!

1. Draperii cu suport elegant

Galeria pe care iti asezi draperiile din living sau dormitor trebuie sa aiba un aspect elegant. Este insa necesar sa o realizezi din bronz? Nu, un simplu lemn fasonat de dimensiunea potrivita, doua mingi de ping pong pentru capetele galeriei si un spray cu vopsea de nuanta bronzului vor fi de ajuns pentru acest proiect. Inelele pentru sustinerea draperiei pot fi tot din lemn, urmand ca tu sa le vopsesti.

2. Draperii fara carlige

Poti sa iti impodobesti ferestrele dormitorului sau ale camerei copilului cu un set de draperii elegante care sa nu aiba nevoie nici macar de clasicele carlige sau de inele la galerie. Alege mai intai materialul si nuanta dorita. Ai grija ca acesta sa fie pe intreaga lungime a peretelui pentru a crea impresia unui spatiu generos. Si nu uita sa lasi in plus 20 cm pentru a coase tivurile de margine.

Coase-i tivuriule laterale si apoi stabileste cat de dese vrei sa fie pliurile draperiei. Pe interiorul partii superioare coase bucati de banda de partinire, astfel incat sa inlocuiasca sistemul cu carlige si inele de galerie. Acum ai o draperie frumos pliata si prinsa direct pe galeria de sustinere.

3. Draperii marginale

Iti poti duce la capat proiectul si fara sa te atingi de ac sau ata. Alege un material potrivit pentru tipurile de draperii marginale. De obicei, nuantele deschise sunt de preferat pentru filtrarea luminii intr-un mod placut. Poti opta si pentru alte culori in functie de utilitatea camerei si de decorul existent. Stabileste dimensiunea materialului si lipeste-i tivurile cu super-glue. Pentru fixare, vei avea nevoie de o galerie lata din lemn. La extremitatile acesteia vei fixa draperiile folosind un capsator industrial.

Le poti da o tenta clasica adaugand o banda de prindere a materialului realizata fara nicio cusatura. Alege un material de culoare neutra si ruleaza-l longitudinal pana nu i se mai vad marginile. Uneste-i capetele si prinde cu ace de siguranta. Banda de prindere trebuie plasata un zona superioara a draperiei.

Sursa foto: shineyourlightblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare