Cum sa...

#sfaturi utile #sfaturi #cum sa #canapea

Cum sa iti alegi canapeaua! 5 sfaturi rapide

Mai devreme sau mai tarziu trebuie sa cumparam o canapea. A cumpara ceva obisnuit ca o canapea poate sa para usor, dar poate deveni din ce in ce mai greu cand te simti coplesit de multitudinea optiunilor pe care le ai. Adesea cumparatorii vor cumpara marimea gresita sau canapeaua va avea o forma ori stil care nu se vor potrivi cu camera in care vrem sa punem. Este pacat sa facem risipa de bani.

1. Bugetul

Inainte de a incepe oricare dintre lucrarile de pregatire trebuie sa stiti ce buget aveti. Chiar daca nu aveti prea multi bani de investit intr-o canapea, exista o multime de optiuni acolo, asa ca nu va simtiti rau daca nu sunteti multimilionar. Incercati sa va ganditi la dimensiunile si culorile pe care ledoriti deoarece acestea pot afecta pretul.

2. Dimensiuni

Exista mai multe tipuri de canapele: canapele sectionale, Chesterfields, sezlonguri, canapele de dormit, paturi de zi si multe altele. Nu trebuie neaparat sa cunoasteti toate aceste nume. Va trebui sa masurati spatiul. Luati in considerare faptul ca s-ar putea sa intampinati unele probleme, cum ar fi: o usa ingusta, o scara ingusta sau alte potentiale obstacole.

3. Materialul

Este foarte important modul in care arata o canapea, dar puterea tesaturii este o poveste cu totul diferita. Tapiteria din bumbac are preturi rezonabile, in plus este usor de curatat. Amestecurile din microfibra pot actiona ca bumbacul si sunt rezistente la pete. Pielea arata frumos si dureaza mult timp, dar este extrem de costisitoare. Matasea da canapelei un aspect elegant, dar este foarte greu de ingrijit. Acestea sunt cateva dintre materialele pe care le puteti alege pentru canapeaua dumneavoastra.

4. Incearcati-o

Canapele sunt diferite, iar detaliile si finisajale fac diferenta intre ele. Factorii precum inaltimea scaunului si inaltimea cotierei sunt unii foarte importanti pentru confortul dumneavoastra. Cel mai bun mod de a testa este sa te asezi pe ea si sa vezi cum te simti.

5. Cumparati canapeaua!

Dupa ce v-ati gandit, mergeti si cumparati canapeaua pe care o doriti! Asigurati-va ca luati decizia corecta si nu uitati de dimensiune, forma si culoare! Daca acestea trei nu se potrivesc cu camera, va exista o problema mare!

Sursa imagini: Pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare