Cum sa...

# caldura excesiva # invingere caldura #caldura

Cum sa invingem caldura excesiva chiar si fara aer conditionat! 4 aparate cu sistem de ventilatie pentru o racorire economica si eficienta

Ventilatorul reprezinta cea mai simpla solutie de racorire in zilele toride de vara fiindca nu necesita instalare si nici nu vine la pachet cu o factura mare la serviciile de electricitate. De asemenea, exista o varietate generoasa de modele de ventilatoare care au evoluat din punct de vedere al setarilor si dotarilor, la preturi mai mult decat prietenoase. Urmeaza sa descoperim 4 moduri in care te poti racori vara aceasta, pentru orice buzunar!

Design si functionalitate - aceste doua caracteristici se imbina foarte bine fiindca designul unui ventilator este legat direct de modul de functionare al acestuia. In prezent, exista o gama tot mai variata de aparate cu sistem de ventilatie care se muleaza nevoilor expuse de consumatori, de la clasicele ventilatoare cu picior, pana la ventilatoare turn, ventilatoare de podea sau racitoare de aer.

Ventilatorul cu picior

Ventilatorul cu picior este fara dar si poate cel mai popular model, deoarece fluxul de aer are cea mai buna acoperire si implicit cea mai buna racorire la nivelul corpului. Un alt avantaj al acestui tip de ventilator il constituie faptul ca te poti baza pe el multi ani fiindca are o durata lunga de viata si rar ridica probleme care sa necesite reparatii pe parcursul timpului.

Acest model clasic a evoluat la randul sau fiindca, pe piata exista acum ventilatoare cu telecomanda, functie timer sau diverse programe de oscilare, care fac utilizarea acestui aparat mult mai confortabila. Chiar si la capitolul zgomot s-a lucrat foarte mult. Putem gasi modele care ventileaza cantitati mari de aer intr-un mod silentios. Un exemplu sunt modelele MeacoFan, printre putinele modele de pe piata care poarta inscriptia QUIET MARK.

Ventilatorul turn

Ventilatorul turn castiga detasat in fata celorlalte tipuri de ventilatoare la capitolul “design”. Marele lor plus este ca ocupa o amprenta la sol mult mai mica, putand fi usor ampalsate in orice incapere, dar si in birouri sau spatii comerciale fara sa deranjeze. In plus, majoritatea vin cu display digital, telecomanda si functia timer, trasaturi apreciate si cautate in prezent. Unele modele vin si cu functii de purificare precum prefiltru de praf sau ionizare, aducand un plus nu doar confortului termic ci si la curatarea aerului din incapere.

La capitolul “putere si eficienta” exista voci care sustin ca tot clasicul ventilator cu picior ar fi lider de categorie, insa este o afirmatie nedreapta fiindca de ambele parti exista multe modele, unele mai puternice, altele mai slabe.

Cu toate ca suntem tentati sa ne uitam dupa un debit de aer ridicat sau un numar mare de viteze sau putere, aceste trasaturi “maximizate” pot fi nepotrivite pentru noi uneori. De exemplu, exista ventilatoare casnice care au un debit atat  de mare de aer incat devin insuportabile dupa scurt timp, motiv pentru care acestea nu vor fi folosite niciodata la capacitatea maxima.

Ventilatorul de podea

Asa cum ii spune numele, acest tip de ventilator se instaleaza pe podea si este foarte eficient in racorirea podelelor si a partii inferioare a corpului. Desi rudimentare, majoritatea au grilajele din metal care asigura o durata de viata foarte lunga. Cu toate ca nu ajunge la performantele unui ventilator cu picior intr-un spatiu mare, daca avem nevoie de racorirea unei camere mici, ventilatorul de podea reprezinta o alegere buna, durabila si economica.

Aceste ventilatoare sunt extrem de eficiente daca sunt folosite impreuna cu aparatele de aer conditionat, ajutand la omogenizarea aerului rece care se lasa in partea de jos a incaperii.

Racitorul de aer

Un racitor de aer foloseste apa ca si modalitate de racire. Principiul de functionare este urmatorul: ventilatorul incorporat impinge aerul printr-un filtru care absoarbe apa din recipientul din dotare. Apa este racita datorita unor pastile congelate, acestea aflandu-se de regula in dotarea standard a aparatului, iar pentru un efect mai puternic se pot adauga si cuburi de gheata.

De asemenea, un aspect deloc neglijabil este ca exista racitoare de aer care pot fi folosite in tot timpul anului: vara ca racitoare iar iarna (cand este aerul mai uscat) ca umidificatoare.

Atunci cand folosirea unui aparat de aer conditionat nu este posibila sau nu este suportata, ventilatoarele sau racitoarele de aer pot imbunatati confortul termic simtitor. O paleta generoasa de astfel de aparate poate fi gasita in magazinul online alecoair.ro  - magazin specializat in aparate pentru imbunatatirea confortului si cresterii calitatii aerului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului