Cum sa...

#ingrijire #saltea

Cum sa ingrijesti salteaua

Salteaua este unul dintre cele mai importante elemente din dormitorul tau. Aceasta trebuie sa iti asigure tot confortul necesar pe intreaga durata a somnului, alaturi de o pozitie corecta a corpului.

Iata cum sa ai grija de salteaua ta:

- Cand iti cumperi o saltea si o duci singur acasa trebui sa ai grija. Este un obiect destul de voluminos si de greu, care poate fi deteriorat pe traseu. Nu o ingramadi in mijlocul de transport sau in lift, nu o plia sau impauri, pentru ca o poti deteriora.

- Daca ai testat o saltea din magazin si ti se pare ca acelasi produs are o fermitate usor diferita cand il folosesti prima data la tine acasa, e o diferenta care va disparea in scurt timp.

- Nu te ingrijora din cauza mirosului unei saltele noi. Este asa-numitul miros de fabrica, dar dispare daca aspiri si aerisesti salteaua.

- Salteaua noua ajunge la forma ideala in cateva zile de la deschiderea pachetului in care a stat sigilata.

- Tine cont ca senzatia de confort maxim care duce la un somn odihnitor vine din felul in care combini salteaua si perna. Alege-le pe cele care se potrivesc perfect tie si pozitiei tale de somn.

Cum cureti si folosesti salteaua

Cel mai bine ar fi sa folosesti o protectie de saltea (husa) pentru ca este mai usor de curatat si protejeaza intr-un mod eficient. Praful, particulele de piele si acarienii acumulati in saltea se pot indeparta prin aspirare. Daca s-a patat, apeleaza la solutii de curatat materiale textile. Citeste intotdeauna cu atentie instructiunile de curatare.

O data la trei luni, este indicat sa rasucesti salteaua pentru a nu face "gropi" acolo unde dormi tu sau acolo unde doarme partenerul. De asemenea, daca ai o saltea cu doua fete, intoarce-o pe partea cealalta la sase luni. Nu are legatura cu vremea, ci cu perioada ideala de folosit una dintre fete. Salteaua nu trebuie pusa in apropierea unor surse de caldura, deoarece duce la "imbatranirea" timpurie a produsului.

Durata medie de utilizare a unei saltea este de 10 ani, daca ai respectat conditiile de transport, manipulare, depozitare si exploatare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea