Cum sa...

# igienizare masina de spalat # curatare masina de spalat #masina de spalat

Cum sa igienizezi corect masina de spalat rufe. Trucul care te scapa de mucegai si de mirosul urat

Masina de spalat rufe nu lipseste din nicio locuinta. Aceasta ne face viata mai usoara si profitam de ea cat de des este nevoie.

Desi multa lume nu stie, dupa o perioada de folosire masina de spalat trebuie sa fie igienizata. Umezeala din aceasta, duce la acumularea de murdarie si mucegai. Impreuna duc la aparitia unui miros deloc placut.

Din fericire, poti scapa usor de acestea, fara sa fie necesar sa apelezi la cateva trucuri simple.

Curata periodic compartimentul de detergent

Compartimentul in care se adauga detergentul si balsamul de rufe trebuie scos si spalat periodic. Ideal este sa se faca acest lucru o data pe luna. Aici se aduna cea mai multa mizerie, care se depune pe resturile ramase de la balsam si detergent.

Garnitura cuvei

Si garnitura cuvei trebuie sa aiba parte de atentia ta tot o data pe luna. Aici se aduna apa, detergent, scame, praf si se dezvolta cele mai multe bacterii precum si spori de mucegai.

O data pe luna spala grnitura bine cu o solutie de apa cu otet. Otetul are proprietati dezinfectante, curata bine murdaria de pe garnitura si nu duce la afectarea materialului cum s-ar intampla daca ai folosi clor.

Curatarea cuvei

Pentru curatarea completa si dezinfectarea cuvei tot ce trebuie sa faci este ca la jumatate de an sa pornesti masina fara haine, la temperatura cea mai mare. Alege un program simplu de spalat si, in loc de detergent si balsam, foloseste otet pentru curatarea completa a cuvei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea