Cum sa...

#oglinda #lumina #perete

Cum sa folosesti o oglinda in decor

Oglinda este folosita cel mai adesea in spatii precum baia, unde aceasta este necesara pentru barbierit sau coafat. Exista insa modalitati de a folosi oglinda intr-un mod creativ, nu doar functional,in diversele spatii din casa.

1 Fa o verificare a luminozitatii incaperilor
 

Inainte de a decide unde trebuie sa pui oglinzi, verifica fiecare spatiu al casei din punct de vedere al luminozitatii. Uita-te cata lumina naturala au incaperile si cat de puternic e iluminatul electric. Abia atunci vei sti daca este cazul sau nu sa pui o oglinda pe undeva.
 

2 Gaseste o buna functionalitate pentru oglinda
 

Daca ai nevoie in dressing sau pe hol de o oglinda unde sa te vezi in intregime, este bine sa decorezi spatiul cu asa ceva. Inainte sa pleci din casa, vei sti mereu daca tinuta ta este corecta. Pune-i oglindei o rama potrivita cu restul incaperii, ca textura sau culoare.

Sursa foto: thisnext.comDe asemenea, trebuie sa ai in vedere faptul ca oglinzile nu se pun in mod obligatoriu pe perete. Poti folosi oglinda ca sa faci o tablie de pat de mare efect. De asemenea, poti pune oglinzi pe anumite usi. Poti reconditiona o masuta de cafea punandu-i deasupra o oglinda in loc sa refaci complet suprafata deteriorata.
 

3 Lumineaza si mareste
 

Incaperile care sunt ceva mai intunecate pot fi luminate cu ajutorul unei oglinzi. Daca oglinda este asezata in asa fel incat sa ajunga la ea razele de soare, incaperea poate parea mai luminoasa. Ai grija sa o asezi intr-un loc unde este lumina mai puternica. Daca o pui la intuneric, nu vei rezolva nimic.

De asemenea, tot cu oglinzi este usor sa dai impresia de spatiu, mai ales in zonele foarte inguste.
 

4 Personalizeaza oglinda
 

O oglinda obisnuita poate fi personalizata intr-o multime de feluri. Pune-i o rama deosebita. Poti confectiona chiar tu o rama inedita din lemn si bucatele de mileuri prinse cu lipici, pentru un aspect de moda veche. Sau poti picta direct pe oglinda cu vopsea acrilica. De asemenea, exista decoratii care pot fi aplicate pe oglinda precum flori, simboluri, animale etc.

O poti scoate in evidenta si daca pui in apropierea ei lumanari aprinse, aplice de sticla, chiar alte oglinzi mai micute.
Daca ai un colt special in casa, poate o opera de arta pe care vrei sa o evidentiezi, aseaza pe peretele opus o oglinda. Acest lucru poate fi facut si in cazul unui semineu.

Foloseste mai multe oglinzi mai mici, de diverse forme, pe un singur perete, pentru a crea un efect special.
Aplica oglinzi pe fundul rafturilor cu carti pentru a oferi profunzime camerei, dand impresia unui spatiu mai mare, chiar daca este unul virtual.

Foloseste oglinda pentru a obtine efecte deosebite. Poti pune o oglinda pe un perete, imaginea reflectata de ea continuandu-se cu alti pereti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare